Чи можна економити на продуктах?

Чи можна економити на продуктах?
Чи можна економити на продуктах?

Уже давно зрозуміло, що рівні, красиві яблука, що лежить на прилавку «один до одного», або підібрані, ніби по лінійці, курячі ніжки – це вже генетично модифіковані продукти.

У Європі, наприклад, високий попит якраз на органічні продукти харчування, тобто на ті, які вирощені у природних для них умовах, без застосування технологій генної інженерії.

Так, про користь яблук знає кожен із нас, але, як виявилося, не кожен фрукт приносить користь. Та продукція, яка здатна лежати місяцями, не псуючись при цьому, оброблена хімічними речовинами, що продовжує термін життя яблукам, але для людини вона небезпечна.

Якщо інші фрукти купити не можна, то рекомендується зрізати перед уживанням шкірку в яблук, щоб мінімізувати шкідливий вплив на організм.

Те ж саме стосується і нектаринів, у Європі вони увійшли до переліку 12 найбільш «брудних» (із точки зору хімії) фруктів.

Заощадити можна на посуді і меблів, ціна, до речі, на яку може бути мінімальною, шкоди здоров’ю не принесе, а допоможе зберегти бюджет.

А ось на харчуванні категорично не можна економити, адже їжа – це наше здоров’я.

Європейські дієтологи, наприклад, застерігають від регулярного вживання солодкого перцю, того самого, що продається у магазинах круглий рік. Червоні, жовті, помаранчеві і зелені, апетитні та рівні, такі перчики можуть містити до 49 різних пестицидів, тобто більше, ніж вітамінів і мінералів.

На жаль, нічого хорошого не можна сказати і про м’ясо, молоко, яйця. Для отримання необхідних обсягів сільськогосподарської продукції тваринники використовують при вирощуванні худоби антибіотики і гормони, що негативно позначається на результаті якості продуктів. Як вони впливають на організм людини, поки вивчено не у повній мірі, проте ясно, що і користі від них, напевно, немає ніякої.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *