Чи вмієте ви зберігати продукти?

Хліб повинен «дихати»
Не зберігайте хліб у поліетиленових пакетах. Тепло і закритий простір сприяють розвитку шкідливої мікрофлори. Краще всього використовувати хлібниці з лози чи дерев’яні. Можна також завернути хліб у полотняний рушник. Не ставте хлібницю на холодильник, оскільки конденсат, що виділяється цим агрегатом, сприяє швидкому псуванню хліба. Тривалий час хліб можна зберігати в холодильнику, у пакеті.
Борошно і крупи пересипте у баночки
Вівсянку, геркулес, пшоно не рекомендують зберігати довше 4 місяців – ці крупи найшвидше псуються. Перлову, гречану, манну крупи і рис можна тримати до півроку. Пшеничне борошно вищого ґатунку та житнє просіяне зберігаються до року, а ось більш низькі сорти – усього 2-3 місяці.
Сипучі продукти найкраще зберігати у скляних банках із притертою кришкою. Якщо у них покласти марлеві мішечки з сіллю, можна запобігти появі жучків. Банки з цими продуктами слід зберігати у сухому, вентильованому приміщенні.
Яйця поверніть вістрям вниз
Краще класти яйця вістрям вниз, щоб жовток знаходився у центрі і не торкався повітряного шару, який знаходиться біля тупого кінця. Так яйця можуть зберігатися на нижній полиці холодильника до трьох тижнів. Свіжі домашні яйця – до п’яти. Якщо ви зберігаєте яйця на дверній полиці холодильника, зменшіть термін зберігання. Перепелині яйця можна зберігати при кімнатній температурі до 3 місяців.
Сир і ковбаса «люблять» папір
Краще зберігати їх, загорнувши у папір.
Сосиски і сардельки можна купити про запас і заморозити. Так їх можна зберігати кілька місяців.
Молочні продукти ховайте у холодильник
Сир і сметану потрібно зберігати у холодильнику на середній полиці. При цьому сир із пакету краще перекласти у скляний контейнер або емальований посуд. Молоко не варто зберігати на дверцятах холодильника. З м’яких пакетів молоко бажано перелити у чисті скляні банки зі щільною кришкою і зберігати 2-3 дні.
Для овочів важлива сухість
Зварені для салатів овочі зберігайте неочищеними.
Помідори добре зберігаються на нижній полиці холодильника. Якщо помідор лопнув, щедро присипте це місце сіллю – він не запліснявіє.
Зберегти томатну пасту від цвілі можна, посипавши її сіллю і заливши тонким шаром олії.
Картопля, морква і буряк добре зберігаються при температурі +1-3 градуси. Оптимальні умови для зберігання капусти 1-2 градуси і сухе приміщення, загорніть її в папір. У холодильнику ці овочі, а також часник потрібно зберігати на нижній полиці. Очищені зубчики часнику можна залити олією і зберігати у закритій баночці на верхній полиці. При цьому ви отримаєте часникову олію.
Терміни зберігання м‘яса і риби
Охолоджені м’ясо і субпродукти у холодильнику можна зберігати 2-3 дні, куряче м’ясо – 1-2 дні. У морозильній камері м’ясо і субпродукти зберігаються до року. Пісна риба, така як тріска, камбала, палтус і подібні їм, зберігаються у холодильнику 1-2 дні, у морозильній шафі – 6 місяців. Жирні види риб: лосось, скумбрія – 1-2 дні у холодильнику і до 3 місяців у замороженому вигляді. Приготовлену рибу можна зберігати до 4 днів.