Чим корисна диня?

чим корисна диня
Чим корисна диня?

Напевно, можна довго сперечатися, що смачніше – диня чи кавун. Однак навряд чи хтось зможе відмовитися від скибочки солодкої південної красуні. У дині все смачно, все корисно: і ароматна м’якоть, і кожура, і навіть насіння. Давайте розберемося, чим корисна диня.

Диня – цінне джерело фолієвої кислоти. Фолієва кислота необхідна жінкам під час вагітності та у клімактеричний період, а також усім, хто хоче поліпшити пам’ять і позбутися від депресії. Бета-каротин зробить красивим нашу шкіру і волосся. Любителям гарної засмаги просто необхідно включати диню у пляжну дієту, це зробить засмагу стійкою і рівномірною. Вітаміни у дині зміцнять наш імунітет і допоможуть перемогти осінню нудьгу. Диня піднімає настрій, позбавляє від безсоння, втоми і дратівливості. Динна м’якоть багата кремнієм, який необхідний для тканин, нервів, шкіри та волосся. Велика кількість заліза дозволяє використовувати диню в якості профілактики недокрів’я. Користь дині при серцево-судинних захворюваннях полягає у наявності калію і магнію. Корисні властивості дині поширюються не тільки на жінок, роблячи їх гарнішими, але і на сильну половину людства. Насіння дині споконвіку вважалося найсильнішим афродизіаком. Не викидайте насіння – воно здатне збільшувати чоловічу силу. Насіння дині можна просто жувати свіжим, найкраще разом із медом. Однак важливо знати міру – не більш як 2 г на день, інакше неминучі проблеми з селезінкою. Диня корисна при сечокам’яній і жовчнокам’яній хворобі. Велика кількість клітковини – головне достоїнство дині. У сучасній медицині плід найчастіше використовується для очищення організму, для чищення кишківника. Динячі волокна сприяють виведенню з організму токсичних речовин. Однак властивості дині як «санітара організму» мають і зворотний бік.

Диня шкідлива:

  • у поєднанні з молочними продуктами та алкогольними напоями – це викликає розлад травної системи;
  • тим, хто хворіє на цукровий діабет, оскільки плід містить велику кількість цукру;
  • при інфекційних захворюваннях шлунково-кишкового тракту;
  • тим, хто страждає гастритом і виразковою хворобою.

 Неправильне вживання плоду може викликати важкість у шлунку і його розлад у невідповідний час.

Динею найкраще насолоджуватися у перервах між основними прийомами їжі, не змішуючи з іншими продуктами. Хоча у Середній Азії вважається, що диня сприяє переварюванню їжі, і вживають її під час рясної трапези, як природний мезим.

Не рекомендується їсти диню натщесерце.

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *