Чому листя салату гірке?

Усі ми знаємо про користь салату. Його соковите зелене листя насичує наш організм вітамінами. Але що діяти з гіркотою, яка в ньому є? Адже багатьох саме ця гіркота змушує виключати салат зі свого раціону.

Листя салату

Передусім треба вибирати сорти без гіркуватості. Це «Листовий звичайний», «Айсберг», «Балет», «Забава», «Романо».

Під впливом прямих сонячних променів листя салату скоріше накопичує гіркоту, тому розміщувати грядки краще у півтіні або в міжряддях.

За тиждень до збирання закрийте салат від сонця щільною тканиною. Це дозволить позбутися характерної для багатьох сортів гіркоти.

Збирати салат краще рано-вранці, до сходу сонця. У цей час він має ніжний смак. Зрізуючи молоде листя салату, стежте за тим, щоб рослини не переростали, випускаючи стрілки. Салат можна садити протягом усього дачного сезону з інтервалом 2-3 тижні, хоча менш гіркими будуть усе ж весняні посадки.

Щоб позбутися гіркоти, потрібно потримати листя у холодній воді. Для сортів із тонкою ніжною зеленню годиться «сухий» спосіб: засипати листя сіллю на 15-20 хв., потім промити.

Читайте також: Щоб салат не стрілкувався

«Погляд часу» №26-25.06.2020

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *