Чому не варто купувати заморожену випічку

Чому не варто купувати заморожену випічку
Чому не варто купувати заморожену випічку

Заморожені пироги або чебуреки несуть величезну небезпеку для здоров’я. Про це розповіла лікар-дієтолог Людмила Бабич.

Сучасній господині зовсім не обов’язково вміти пекти пироги й навіть знати, як замішується тісто. Купити в супермаркеті можна не тільки готове тісто, але вже готові заморожені пиріжки, булки, круасани й навіть цілі пироги. У таких продуктах криється серйозна небезпека.

«Магазинна випічка не вимагає зусиль – її досить просто дістати з упаковки й поставити на кілька хвилин у духовку або СВЧ, а від її аромату аж слинка тече. Але варто знати, що в ній фахівці виявляють просто величезну кількість трансжирів. Вони «збивають» процес травлення, порушують обмін речовин, при частому вживанні провокують рак товстої кишки», – зазначила лікар, додавши, що тим, хто любить смачну свіжу випічку, варто все ж самим освоїти кілька простих рецептів або купувати тільки тісто, а не продукт із нього.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *