Чому не варто купувати заморожену випічку
Заморожені пироги або чебуреки несуть величезну небезпеку для здоров’я. Про це розповіла лікар-дієтолог Людмила Бабич.
Сучасній господині зовсім не обов’язково вміти пекти пироги й навіть знати, як замішується тісто. Купити в супермаркеті можна не тільки готове тісто, але вже готові заморожені пиріжки, булки, круасани й навіть цілі пироги. У таких продуктах криється серйозна небезпека.
«Магазинна випічка не вимагає зусиль – її досить просто дістати з упаковки й поставити на кілька хвилин у духовку або СВЧ, а від її аромату аж слинка тече. Але варто знати, що в ній фахівці виявляють просто величезну кількість трансжирів. Вони «збивають» процес травлення, порушують обмін речовин, при частому вживанні провокують рак товстої кишки», – зазначила лікар, додавши, що тим, хто любить смачну свіжу випічку, варто все ж самим освоїти кілька простих рецептів або купувати тільки тісто, а не продукт із нього.