Чому потрібно їсти сало

Сало є не тільки справжнім українським продуктом, а ще й джерелом цінних жирних кислот. Відомий український дієтолог Наталя Самойленко запевняє: твердження, ніби з салом в організм надходить значна кількість холестерину, не відповідають дійсності. У разі споживання 20-30 г сала на день (рекомендована кількість) в організм потрапляє 30 мг холестерину. Для людей із нормальним здоров’ям допустимою денною дозою холестерину є 300 мг, а для тих, хто пережив інфаркт або інсульт, – до 200 мг. Вживання 30 г сала на день навпаки спалюватиме холестерин.

Чому потрібно їсти сало

Сало краще вживати в солоному вигляді, оскільки копчене, смажене не принесе користі.

Сало містить у собі вітаміни (А, В1, В2, В3, В6, В12, D, E) і мінерали (кальцій, магній, цинк, залізо, фосфор, селен та інші). Незамінні омега-3 поліненасичені жирні кислоти, потрібні для утворення оболонок довкола нейронів і протидії запальним процесам. Містить холін – це вітамін B-комплексу, який бере участь у метаболізмі, що відіграє важливу роль в обміні жирів.

Лецитин, що міститься у салі, сприятливо впливає на судини і клітинні мембрани, зміцнює їх та робить більш еластичними.

Містить арахідонову кислоту, й, оскільки організм людини не синтезує її в достатній кількості для покриття потреби, її потрібно вживати з їжею.

Їжте сало вранці чи ж в обід, саме о цій порі, крім корисних речовин ваш організм отримає потужне енергетичне підживлення. Якщо ви маєте проблеми з серцево-судинною системою, вживайте в невеликих кількостях свіже або ж свіжоморожене сало.

«Уют» №6-9.02.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *