Чому все ж таки варто їсти перші страви?

їсти перші страви
Чому все ж таки варто їсти перші страви?

Деякі експерти запевняють: немає наукового підтвердження того, що перші страви обов’язкові у раціоні. Проте є маса причин, чому супи все ж варто їсти.

У тарілці першої страви можна «зібрати» кілька видів овочів, бобових, грибів і зелені. Порція супу містить дві порції овочів, а для міцного здоров’я у день рекомендується з’їдати п’ять порцій рослинної їжі.

У перших стравах зберігаються вітаміни і мінерали. Жири у складі страви сприяють кращому засвоєнню каротиноїдів, необхідних для здоров’я зору, шкіри та імунітету. А в червоному борщі краще зберігаються вітаміни.

Щоб отримати від супів користь, їх потрібно правильно готувати. Страва не повинна бути дуже жирною, краще обійтися без смаження овочів (крім моркви), а варити не надто довго. Від тривалого кипіння овочі втрачають користь. При варінні м’яса краще зливати перші дві води після закипання.

Перші страви бажано готувати на один раз, не залишати їх на наступний день, тому що при розігріванні руйнуються всі водорозчинні вітаміни, у першу чергу вітамін С (виняток становлять червоні борщі).

Рідка їжа у цілому краще перетравлюється. А при проблемах зі слизовою шлунка чи тонкого кишківника рекомендовані протерті вегетаріанські чи молочні супи.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *