Чорба

Чорба
Чорба

«УЮТ» №11-2019

Чорба – густий суп, популярний у Румунії, Молдові, Сербії, Болгарії. Готують на основі міцного м’ясного бульйону з додаванням великої кількості коренеплодів.
Чорба – відмінний похмільний суп: поставить на ноги навіть після найкрутішої молодецької гулянки напередодні. Подавайте чорбу з густою сметаною й гострим стручковим перцем.
Свіжі помідори в несезон замініть консервованими у власному соку.

  • Яловичина – 500 г,
  • цибуля – 2 шт.,
  • морква – 3 шт.,
  • селера – 1 шт.,
  • болгарський перець – 2 шт.,
  • помідори – 3 шт.,
  • борошно – 1-2 ст. л.,
  • олія – 3 ст. л.,
  • пастернак – 1 шт.,
  • петрушка – пучок,
  • любисток – за смаком,
  • яєчний жовток – 2 шт.,
  • сметана – 200 г,
  • лимонний сік – 1 ст. л.,
  • часник – 2 зубки,
  • вода – 3 л,
  • коріандр – 0,5 ч. л.,
  • лавровий лист,
  • перець,
  • сіль.

Зваріть яловичий бульйон. За 30 хв. до закінчення варіння додайте в бульйон неочищену цибулину, а за 15 хв. – киньте в каструлю коріандр, запашний перець і лавровий лист. Готовий бульйон процідіть, м’ясо вийміть.

Моркву, корінь селери, пастернак і цибулю наріжте кубиками, болгарський перець – смужками. Підготовлені овочі обсмажте на олії. Помідори обшпарте. Зніміть шкірку, м’якоть наріжте кубиками й відправте в сковороду. Готуйте протягом 3 хв., потім засмажку разом із маслом перекладіть у каструлю з бульйоном. Варіть 30 хв.

Відварене м’ясо наріжте скибочками, відправте в сковороду з додаванням невеликої кількості соняшникової олії. Посипте борошном, перемішайте, підсмажте до легкого зарум’янювання й поверніть у каструлю з бульйоном. Додайте подрібнений часник, сіль, чорний перець за смаком. Варіть 5 хв.

Приготуйте заправку. Змішайте жовтки зі сметаною, додайте лимонний сік. Улийте суміш у каструлю, додайте подрібнену зелень, дочекайтеся закипання, перемішайте й через хвилину вимкніть вогонь.

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *