Чим корисний соняшниковий мед

У нашій країні він є, певне, найпоширенішим. Можливо, тому незаслужено вважається малоцінним і чи не низькосортним продуктом. Проте це далеко не так. Соняшниковий мед за своїми властивостями і смаком нічим не гірший за інші сорти, просто наявність значних площ посівів цього медоносу дозволяє отримувати його чимало, тому і ставлення у споживачів до нього склалося не надто поважне.

Чим корисний соняшниковий мед

Біологічна цінність та особливий смак соняшникового меду визначаються його складом. У цьому продукті цукри представлені переважно глюкозою, фруктозою, мальтозою, меліцитозою й сахарозою. Частка глюкози становить понад половину всіх цукрів.

Завдяки високому вмісту ферментів регулярне вживання соняшникового меду нормалізує біохімічні процеси в багатьох системах, оптимізує обмінні процеси та стимулює роботу імунітету, що позитивно позначається на всьому організмі в цілому (покращується апетит, самопочуття, зростає активність та енергійність).

Щоденне вживання соняшникового меду є ефективною профілактикою або додатковим лікуванням гастриту, виразки дванадцятипалої кишки. Полоскання горла розчином соняшникового меду вбиває до 98 % патогенних бактерій. Застосовують цей продукт і як допомогу при респіраторних та застудних захворюваннях. Це в цілому дієвий профілактичний засіб у періоди епідемій.

Мед, зібраний із соняшника, має сечогінну дію й може бути використаний для виведення шлаків. Він покращує функціонування печінки, зміцнює стінки судин, підвищує їхню еластичність. Дослідження підтвердили ефективність застосування продукту в боротьбі з остеохондрозом, артритом та онкологічними захворюваннями на початкових стадіях.

Здоровими людьми він може бути використаний як профілактичний, загальнозміцнюючий, оздоровчий засіб, який подарує гарне самопочуття на довгі роки.

Слід звернути увагу на те, що соняшниковий мед не рекомендований алергікам (через високий уміст пилку) і людям, які страждають на цукровий діабет.              

«Погляд часу» №41-13.10.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *