Ці квіти заспокоять нерви та проженуть застуду,
або чим корисні чорнобривці

чим корисні чорнобривці
Ці квіти заспокоять нерви та проженуть застуду,
або чим корисні чорнобривці

Ця квітка позитивно впливає на травний тракт, покращує обмін речовин, має противірусну дію, допомагає впоратися з респіраторними захворюваннями.
На початковій стадії цукрового діабету чорнобривці здатні знизити рівень глюкози у крові. Дієві чорнобривці також при псоріазі, діатезі, випадінні волосся, погіршенні зору. Цю рослину додають у купіль дітей.

Світлана Ричка з Лубен у своїй родині користується перевіреними роками рецептом боротьби із глистами: 1 ст. л. подрібнених чорнобривців залити 300 мл окропу. Настоювати півгодини. Приймати тричі на добу по 2 ст. л.

«Для лікування гнійних висипань готую настій чорнобривців на олії. Всю рослину – квіти, листя, стебло –добре подрібнити, щільно наповнити цим півлітрову банку, але не натоптувати, і залити олією. Настоювати 10-14 днів. Потім змащувати проблемні ділянки шкіри», – ділиться пані Світлана.

У народі відомий спосіб лікування чорнобривцями псоріазу, себореї, дерматиту. Для цього 1 ст. л. подрібнених чорнобривців заливають 100 г горілки, настоюють протягом двох тижнів. Пити такі природні ліки потрібно по 5 крапель 4 рази на день. А якщо цією рідиною вмиватися та робити примочки, ці процедури вилікують запальні процеси на шкірі, яка стане еластичною, оксамитовою та чистою.

Світлана Ричка каже, що ванни з чорнобривцями заспокоюють. Здавна діткам при купанні додавали ці квіти у купіль. Сучасні педіатри також радять купати дітей із додаванням цієї корисної рослини. Найвдаліше поєднання чорнобривців з ромашкою, чередою, чебрецем. Для приготування настою для ванни всі трави треба брати у рівних пропорціях, залити 1 л. води, довести до кипіння, настоювати 40-45 хвилин, процідити і влити у ванну.

У сезон спалаху застудних захворювань чорнобривці додають у чай – це допомагає впоратися з вірусними інфекціями.

Тим, у кого професія пов’язана із напруженням зору, рекомендується вживати свіжі квіти чорнобривців у салатах. Адже ця рослина покращує зір.

Аби заготовити чорнобривці, потрібно обрізати рослину до землі, добре промити (найкраще під проточною водою), сушити у добре провітрюваному приміщенні чи під навісом (не під прямими променями сонця), порізати і зберігати у паперових чи полотняних пакетах або картонній коробці. Заготовляти чорнобривці можна протягом всього періоду цвітіння.

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *