Цілющий квас

Чула, що рисовий квас має лікувальні властивості. Підкажіть, як його правильно приготувати і приймати? При яких захворюваннях він корисний?

Наталя Мудрац, Харківська обл.

У народній медицині рисовий квас вважається досить популярним напоєм. Для його отримання 4 ст. л. білого рису (краще довгого) ретельно промивають, висипають у 2-літрову банку, заливають літром (бажано колодязної, але можна кип’яченої відстояної, профільтрованої чи талої) теплої води, додають п’ять добре промитих темних родзинок (беруть родзинки, які не оброблені хімічними препаратами) і 4 ст. л. цукру. Суміш ретельно перемішують, поки цукор не розчиниться.

Ємність з умістом накривають чистою марлею і дають настоятися при кімнатній температурі у темному місці. Через 3-4 дні готовий рисовий квас проціджують, розливають по пляшках, щільно закупорюють і зберігають у холодильнику. Рис із родзинками, що залишився у банці, переливають у чисту ємність і ставлять у холодильник.

Приймають корисний і смачний напій по 100-150 мл 3-4 рази на день між прийомами їжі.

Не чекаючи, поки закінчиться квас, готують новий напій. Для цього у стару суміш (залишок у банці) додають по 3 ст. л. цукру і рису, чотири родзинки, заливають літром води і настоюють 3-4 дні.

Наступну порцію квасу готують із залишків другого, додають по 3-4 ст. л. цукру і рису, три родзинки.

Приймають квас щодня протягом 4-5 тижнів. Після місячної перерви лікування повторюють.

Чистка за допомогою рисового квасу проводиться раз на рік-два.

Рисовий квас не тільки виводить солі та позбавляє від токсинів, але і покращує кровообіг, еластичність судин, обмін речовин. Його корисно приймати при артриту, ревматизму, остеохондрозу. Крім того, напій показаний при загальному нездужанні та хронічній утомі. Він також сприяє виведенню з організму зайвої рідини, у результаті чого можна домогтися зняття набряклості.

Іноді на початку лікування деяких турбують болі у суглобах, шиї, спині. За твердженням цілителів, таке явище вважається тимчасовим і свідчить про позитивні зміни.

Хорошого результату можна досягти, якщо під час лікування харчуватися п’ять разів на день невеликими порціями. У меню рекомендується включати пісне м’ясо, вівсянку, рибу, коричневий рис, горіхи, фрукти, овочі, нерафіновані олії.

Рисовий квас не варто приймати при діабетові та індивідуальній непереносимості продукту.

 

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest