Цілющий квас

Чула, що рисовий квас має лікувальні властивості. Підкажіть, як його правильно приготувати і приймати? При яких захворюваннях він корисний?

Наталя Мудрац, Харківська обл.

У народній медицині рисовий квас вважається досить популярним напоєм. Для його отримання 4 ст. л. білого рису (краще довгого) ретельно промивають, висипають у 2-літрову банку, заливають літром (бажано колодязної, але можна кип’яченої відстояної, профільтрованої чи талої) теплої води, додають п’ять добре промитих темних родзинок (беруть родзинки, які не оброблені хімічними препаратами) і 4 ст. л. цукру. Суміш ретельно перемішують, поки цукор не розчиниться.

Ємність з умістом накривають чистою марлею і дають настоятися при кімнатній температурі у темному місці. Через 3-4 дні готовий рисовий квас проціджують, розливають по пляшках, щільно закупорюють і зберігають у холодильнику. Рис із родзинками, що залишився у банці, переливають у чисту ємність і ставлять у холодильник.

Приймають корисний і смачний напій по 100-150 мл 3-4 рази на день між прийомами їжі.

Не чекаючи, поки закінчиться квас, готують новий напій. Для цього у стару суміш (залишок у банці) додають по 3 ст. л. цукру і рису, чотири родзинки, заливають літром води і настоюють 3-4 дні.

Наступну порцію квасу готують із залишків другого, додають по 3-4 ст. л. цукру і рису, три родзинки.

Приймають квас щодня протягом 4-5 тижнів. Після місячної перерви лікування повторюють.

Чистка за допомогою рисового квасу проводиться раз на рік-два.

Рисовий квас не тільки виводить солі та позбавляє від токсинів, але і покращує кровообіг, еластичність судин, обмін речовин. Його корисно приймати при артриту, ревматизму, остеохондрозу. Крім того, напій показаний при загальному нездужанні та хронічній утомі. Він також сприяє виведенню з організму зайвої рідини, у результаті чого можна домогтися зняття набряклості.

Іноді на початку лікування деяких турбують болі у суглобах, шиї, спині. За твердженням цілителів, таке явище вважається тимчасовим і свідчить про позитивні зміни.

Хорошого результату можна досягти, якщо під час лікування харчуватися п’ять разів на день невеликими порціями. У меню рекомендується включати пісне м’ясо, вівсянку, рибу, коричневий рис, горіхи, фрукти, овочі, нерафіновані олії.

Рисовий квас не варто приймати при діабетові та індивідуальній непереносимості продукту.

 

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber