Цукерки з печива з сухофруктами і горіхами

Цукерки з печива з сухофруктами і горіхами
Цукерки з печива з сухофруктами і горіхами

«Погляд часу» №14-2019

Такі цукерки в міру солодкі і дуже смачні. Їх можна робити з чорносливом або курагою, з арахісом або волоськими горіхами. Посипати цукерки теж можна по-різному – кокосовою стружкою, натертим шоколадом, вафельними крихтами, какао-порошком, кунжутом, подрібненим насінням гарбуза або соняшнику, горішками. У середину кожної цукерки можна закатати свіжу полуницю чи смородину.

Отже, нам буде потрібно:

  • 400 г печива,
  • 150 г горіхів,
  • банку згущеного молока,
  • 20 штучок чорносливу чи кураги,
  • кокосова стружка чи щось інше для посипання.

Печиво і горіхи подрібнюємо у блендері у крихту (арахіс обов’язково заздалегідь потрібно підсмажити, охолодити і зняти лушпиння). Отриману суміш перекладаємо у глибокий посуд. Чорнослив або курагу також подрібнюємо у блендері і додаємо до печива і горіхів разом зі згущеним молоком. Згущене молоко додаємо порціями, гарненько вимішуючи. Маса повинна вийти, як пластилін.

У тарілку висипаємо кокосову стружку чи натераємо шоколад, кришимо вафельку, сиплемо какао-порошок, кунжут або подрібнене насіння гарбуза, соняшнику, горішки. З отриманої маси скатуємо невеликі кульки-цукерки й обвалюємо у цій посипці. Готові цукерки зберігаємо у холодильнику.

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *