Цукерки з печива з сухофруктами і горіхами

«Погляд часу» №14-2019
Такі цукерки в міру солодкі і дуже смачні. Їх можна робити з чорносливом або курагою, з арахісом або волоськими горіхами. Посипати цукерки теж можна по-різному – кокосовою стружкою, натертим шоколадом, вафельними крихтами, какао-порошком, кунжутом, подрібненим насінням гарбуза або соняшнику, горішками. У середину кожної цукерки можна закатати свіжу полуницю чи смородину.
Отже, нам буде потрібно:
- 400 г печива,
- 150 г горіхів,
- банку згущеного молока,
- 20 штучок чорносливу чи кураги,
- кокосова стружка чи щось інше для посипання.
Печиво і горіхи подрібнюємо у блендері у крихту (арахіс обов’язково заздалегідь потрібно підсмажити, охолодити і зняти лушпиння). Отриману суміш перекладаємо у глибокий посуд. Чорнослив або курагу також подрібнюємо у блендері і додаємо до печива і горіхів разом зі згущеним молоком. Згущене молоко додаємо порціями, гарненько вимішуючи. Маса повинна вийти, як пластилін.
У тарілку висипаємо кокосову стружку чи натераємо шоколад, кришимо вафельку, сиплемо какао-порошок, кунжут або подрібнене насіння гарбуза, соняшнику, горішки. З отриманої маси скатуємо невеликі кульки-цукерки й обвалюємо у цій посипці. Готові цукерки зберігаємо у холодильнику.