Цукрове печиво

- Борошно – 3 скл.,
- сіль – 1/2 ч. л.,
- вершкове масло – 1 пачка,
- цукор – 1 скл.,
- яйце – 2 шт.,
- екстракт ванілі – 2 ч. л.
У мисці перемішати борошно, сіль і харчову соду. Збити масло і цукор до світлої піни (близько 3 хв.). Додати яйця і ванільний екстракт, збити. Всипати борошняну суміш і перемішувати до отримання гладкого тіста. Розділити тісто навпіл і загорнути кожну половину в поліетиленову плівку. Поставити у холодильник на годину.
Розігріти духовку до 180 °C. Застелити два дека пергаментним папером. Вийняти половину охолодженого тіста з холодильника і на злегка посипаній борошном поверхні, розкатати тісто пластом товщиною 0,5-1 см. Вирізати печиво і перекласти на деко. Помістити деко у холодильник приблизно на 15 хв., щоб ще раз охолодити тісто. Випікати печиво приблизно 8-10 хв. (залежно від розміру). Вийняти з духовки і дати охолонути. Повторити з рештою тістом.