Цукрове печиво

Цукрове печиво
Цукрове печиво
  • Борошно – 3 скл.,
  • сіль – 1/2 ч. л.,
  • вершкове масло – 1 пачка,
  • цукор – 1 скл.,
  • яйце – 2 шт.,
  • екстракт ванілі – 2 ч. л.

У мисці перемішати борошно, сіль і харчову соду. Збити масло і цукор до світлої піни (близько 3 хв.). Додати яйця і ванільний екстракт, збити. Всипати борошняну суміш і перемішувати до отримання гладкого тіста. Розділити тісто навпіл і загорнути кожну половину в поліетиленову плівку. Поставити у холодильник на годину.

Розігріти духовку до 180 °C. Застелити два дека пергаментним папером. Вийняти половину охолодженого тіста з холодильника і на злегка посипаній борошном поверхні, розкатати тісто пластом товщиною 0,5-1 см. Вирізати печиво і перекласти на деко. Помістити деко у холодильник приблизно на 15 хв., щоб ще раз охолодити тісто. Випікати печиво приблизно 8-10 хв. (залежно від розміру). Вийняти з духовки і дати охолонути. Повторити з рештою тістом.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *