Цариця круп

Гречана каша

Користь гречаної каші незаперечна, але все ж багато людей не включають її до свого раціону, віддаючи перевагу новомодним продуктам харчування. Тож як ця крупа впливає на наш організм?

Знижує рівень цукру. Гречана каша має низький глікемічний індекс і сприяє зниженню цукру у крові. Особливо ефективною у цьому плані є зелена гречка. Цю крупу корисно вживати для профілактики діабету, а також при його наявності.

Сприяє схудненню. У 100 г  гречаної каші, звареної на воді, міститься усього 110 кілокалорій. Вона досить поживна і зарядить енергією на довгий час, а також наситить організм потрібними вітамінами. Гречка має сечогінну функцію і виводить токсини.

Зміцнює судини. Гречана каша багата залізом, яке необхідне для нормального функціонування кровоносної системи. Речовина рутин зміцнює судини, зменшуючи ризик розвитку різних патологій. Тому цю крупу радять тим, хто недавно переніс операцію. А також гречка допомагає очистити судини та знизити холестерин.

Допомагає травленню. Гречку бажано вживати людям, які мають проблеми зі ШКТ. Клітковина і крохмаль позбавляють закрепів і метеоризму. Нікотинова кислота допомагає налагоджувати метаболізм, прискорюючи синтез білків, жирів і вуглеводів. Але найголовніше – вживання гречаної каші є відмінною профілактикою раку кишківника.

Покращує стан шкіри, нігтів і волосся. Цинк, вітаміни А і В прискорюють ріст волосся і роблять його більш блискучим і міцним. Кальцій, що також міститься у гречці, покращує стан зубів, кісток і нігтів. Рутин забезпечує природний сонцезахист. Марганець покращує циркуляцію крові, завдяки чому шкіра виглядає більш яскравою і свіжою. А антиоксиданти та флавоноїди уповільнюють старіння.

Та важливо розуміти, що не варто їсти гречку надмірно, як і будь-який інший продукт. 3 рази на тиждень більш ніж достатньо для того, щоб вона цілюще впливала на організм.

«Погляд часу» №10-05.03.2020

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *