Де шукати вітаміни під час весняного авітамінозу

Лимони чи шипшина? Морожені ягоди чи перетерті? Дієтологи порівняли продукти, які вважають «коморою вітамінів», і сказали де шукати вітаміни під час весняного авітамінозу.

Де шукати вітаміни під час весняного авітамінозу

Нестача вітамінів проявляється хронічною втомою, погіршенням зору і травлення, блідістю шкіри, набряклістю і слабкістю. Імунітет можна підтримати вітамінами, але їх, як на зло, у продуктах до весни залишається надто мало.

Чи знаєте ви, в яких ягодах зберігається більше вітамінів: у перетертих чи заморожених? Фахівці дають однозначну відповідь: у швидкозаморожених смородині, малині або полуниці та інших ягодах.

Якщо доведеться вибирати, яка капуста тепер найкорисніша, то знайте, що вітаміну С найбільше в капусті броколі і квашеній.

Лідери за вмістом вітаміну С навесні – не смородина, перетерта з цукром, або шипшина, цитрусові та ківі. Навесні це найсвіжіші фрукти, і вітаміну С у них більше.

Аби збагатити їжу таким необхідним організмові бета-каротином, додавайте до раціону свіжу моркву.

Ще одне джерело бета-каротину – гарбуз. Нагадаємо, що потрапляючи в організм, каротин перетворюється на вітамін А, найбільш потрібний молодим жінкам.

Традиційним джерелом жиророзчинного вітаміну А прийнято вважати яєчний жовток, вершкове масло і печінку.

Лідером з умісту вітаміну Д із-поміж сиру домашнього, сиру твердого і риб’ячого жиру є якраз останній. І це – незаперечно.

Вітамін Е міститься і в м’ясі, і в молоці, і в оливковій олії. Але найбільший його вміст – в оливковій олії, а значить, весняні салати робимо тільки з нею.

«Погляд часу» №12-23.03.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *