Деруни по-козацьки
Деруни – одне з найбільш популярних страв. Здається, немає людини, якій би вони не подобалися. А якщо ви не любите цю картопляну смакоту, то вам просто не довелося спробувати страву, приготовлену правильно.
Подавайте їх гарячими разом зі сметаною або грибним соусом.
Склад:
- Цибулина, яйце,
- борошно – 2 ст. л.,
- сметана – 1 ст. л.,
- свинячий фарш – 100 г,
- сіль – 2 ч. л.,
- картопля – 5 шт.,
- чорний мелений перець за смаком.
Приготування
Натерти на крупній тертці картоплю і цибулину. Додати яйце, борошно, сметану, сіль і перець. Перемішати всі інгредієнти до утворення густої однорідної маси.
На розігріту сковороду з олією викладати по 1 ст. л. цієї маси, у центр – фарш, а поверх нього – ще 1 ст. л. картопляної маси.
Обсмажувати деруни до золотистого кольору.