Деруни по-козацьки

Деруни по-козацьки

Деруни – одне з найбільш популярних страв. Здається, немає людини, якій би вони не подобалися. А якщо ви не любите цю картопляну смакоту, то вам просто не довелося спробувати страву, приготовлену правильно.
Подавайте їх гарячими разом зі сметаною або грибним соусом.

  • Цибулина, яйце,
  • борошно – 2 ст. л.,
  • сметана – 1 ст. л.,
  • свинячий фарш – 100 г,
  • сіль – 2 ч. л.,
  • картопля – 5 шт.,
  • чорний мелений перець за смаком.

Натерти на крупній тертці картоплю і цибулину. Додати яйце, борошно, сметану, сіль і перець. Перемішати всі інгредієнти до утворення густої однорідної маси.

На розігріту сковороду з олією викладати по 1 ст. л. цієї маси, у центр – фарш, а поверх нього – ще 1 ст. л. картопляної маси.

Обсмажувати деруни до золотистого кольору.

 

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest