Деруни з грибами

Іноді буває складно здивувати домашніх. Але не цього разу! Спробуємо абсолютно нову подачу такої звичної страви. Деруни з грибами, помідорами і шапочкою з сиру, запечені в духовці.

Цю страву можна готувати з будь-якими грибами, але буде смачніше, якщо візьмете благородні – лісові.

Деруни з грибами

Склад:

Деруни:

  • цибулина,
  • 1 яйце,
  • 2 ст. л. сметани,
  • 1/2 ч. л. солі,
  • 1/4 ч. л. перцю,
  • олія (для смаження).

Добавки:

  • 250 г печериць,
  • 100 г твердого сиру,
  • 3-4 помідори,
  • сіль,
  • перець – за смаком.

Приготування

Картоплю з цибулею натерти на найдрібнішій тертці, щоб вийшла однорідна кашка. Зайву рідину віджати. Додати яйце, сметану. Посолити, поперчити, добре перемішати.

Завдяки додаванню цибулі деруни не потемнішають, залишаться світлими, а сметана надасть м’якості.

На розігріту з олією сковороду викладати по 1,5 ст. л. картопляної маси. Обсмажити з обох боків до рум’яної скоринки.

Викласти на паперовий рушник – так позбудетеся зайвої олії і страва не буде такою жирною.

Гриби нарізати пластинками, обсмажити на злегка змащеній олією сковороді до випаровування вологи, трохи посолити, поперчити. Викласти на деко деруни. На кожен укласти шар грибів.

Зверху – нарізані кружечками помідори притрусити тертим сиром. Запікати 4-5 хв. у розігрітій до 200 °С духовці, доки розплавиться сир.

«Погляд часу» №47-19.11.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *