Деруни з яйцем у формі для кексів
Хіба можна не любити деруни? Зі сметанкою чи соусом! Але давайте підемо далі і поекспериментуємо з тертою картоплею. У вас вийдуть симпатичні картопляні кекси з начинкою з овочів і шинки. А у центрі красуватиметься яєчня. Така страва відмінно підійде для сніданку.

Склад:
- Картопля – 450 г,
- яєчні білки – 2 шт.,
- вершкове масло – 3 ст. л.,
- цибулина,
- болгарський перець – 0,5 шт.,
- шинка – 150 г,
- шпинат – 75 г,
- твердий сир – 360 г,
- яйця – 6 шт.,
- олія – 1 ст. л.,
- сіль – 0,5 ч. л.,
- чорний перець мелений – 0,5 ч. л.
Приготування
Візьміть силіконові форми для кексів середнього розміру і змастіть їх вершковим маслом.
Картоплю натріть на крупній тертці, додайте сіль і перець. Окремо збийте 2 білки і вилийте їх у картопля. Додайте 2 ст. л. розтопленого масла і перемішайте.
Викладіть картоплю у формочки для кексів, щільно притиснувши її до стінок.
Поставте форму у розігріту до 250 °С духовку на 15 хв.
На сковороді з оливковою олією обсмажте подрібнену цибулю і болгарський перець. Додайте шинку, нарізану кубиками, і крупно рубаний шпинат. Готуйте до м’якості шпинату.
Розподіліть начинку по формочках і посипте тертим сиром. Поверніть у духовку на 2 хв.
Розбийте в кожну форму по яйцю. Якщо у вас вийшло більше, ніж 6 шт., візьміть ще необхідну кількість яєць. Запікайте до тих пір, поки білок не застигне. Це займе 8-10 хв.
«Уют» №6-04.02.2021