Деруни з яйцем у формі для кексів

Хіба можна не любити деруни? Зі сметанкою чи соусом! Але давайте підемо далі і поекспериментуємо з тертою картоплею. У вас вийдуть симпатичні картопляні кекси з начинкою з овочів і шинки. А у центрі красуватиметься яєчня. Така страва відмінно підійде для сніданку.

Деруни з яйцем у формі для кексів

Склад:

  • Картопля – 450 г,
  • яєчні білки – 2 шт.,
  • вершкове масло – 3 ст. л.,
  • цибулина,
  • болгарський перець – 0,5 шт.,
  • шинка – 150 г,
  • шпинат – 75 г,
  • твердий сир – 360 г,
  • яйця – 6 шт.,
  • олія – 1 ст. л.,
  • сіль – 0,5 ч. л.,
  • чорний перець мелений – 0,5 ч. л.

Приготування

Візьміть силіконові форми для кексів середнього розміру і змастіть їх вершковим маслом.

Картоплю натріть на крупній тертці, додайте сіль і перець. Окремо збийте 2 білки і вилийте їх у картопля. Додайте 2 ст. л. розтопленого масла і перемішайте.

Викладіть картоплю у формочки для кексів, щільно притиснувши її до стінок.

Поставте форму у розігріту до 250 °С духовку на 15 хв.

На сковороді з оливковою олією обсмажте подрібнену цибулю і болгарський перець. Додайте шинку, нарізану кубиками, і крупно рубаний шпинат. Готуйте до м’якості шпинату.

Розподіліть начинку по формочках і посипте тертим сиром. Поверніть у духовку на 2 хв.

Розбийте в кожну форму по яйцю. Якщо у вас вийшло більше, ніж 6 шт., візьміть ще необхідну кількість яєць. Запікайте до тих пір, поки білок не застигне. Це займе 8-10 хв.

   «Уют» №6-04.02.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *