Десерт із малиною й абрикосами
Коли вам набриднуть абрикоси в первозданному вигляді, зробіть чудовий десерт із малиною й абрикосами.

Склад:
- Малина – 400 г,
- абрикоси – 400 г,
- агар-агар – 8 г (замінник желатину),
- цукор.
Приготування
Промийте малину і подрібніть її блендером. Протріть збиту малину через сито, щоб позбутися кісточок. У пюре з малини додайте цукор за смаком і 4 г агар-агару. Перемішайте все до однорідності і доведіть на середньому вогні до кипіння. Потім приберіть пюре з вогню і злегка охолодіть.
Перекладіть малинове пюре в кондитерський мішок. Зробіть формочки зі склянок: складіть харчову плівку у 2 шари і зафіксуйте її на половині склянки.
Наповніть формочки малиновим желе у горизонтальному положенні, і в такому вигляді залиште до повного охолодження, потім перекладіть желе в холодильник.
Тепер промийте абрикоси. Вийміть кісточки і відправте фрукти у чашу блендера. Після того, як подрібнете абрикоси, відразу відправляйте їх у сотейник із цукром і агар-агаром. Ретельно помішуйте абрикосове пюре до закипання. Потім зніміть із вогню й охолодіть.
Перекладіть абрикосове пюре в кондитерський мішок і заповніть решту склянки з малиновим желе. Охолодіть желе, потім поставте у холодильник до повного застигання. Можна прикрасити ягідний десерт листочками м’яти чи свіжими ягодами.
Цей десерт можна готувати з будь-яких стиглих ягід і фруктів.
«УЮТ» №31-30.07.2020
Читайте також: Яблучний десерт