Десерти з гарбуза

Гарбузовий пудинг із вершками і корицею
- Гарбуз – 1 шт.,
- яйця – 5 шт.,
- цукор – 2 ч. л.,
- вершкове масло – 1 ст. л.,
- сухарі – 7 ст. л.,
- кориця – 0,25 ч. л.,
- вершки – за смаком.
Гарбуз наріжте дрібними кубиками, залийте водою і варіть до такої консистенції, щоб гарбуз було легко протерти через сито. Коли гарбуз звариться, перетріть його через сито. У вас повинно вийти близько 3 скл. гарбузового пюре. Тепер змішайте його з подрібненими сухарями, всипте цукор (краще взяти цукрову пудру), мелену корицю, перемішайте і дайте охолонути. Збийте яєчні жовтки, додайте до них розм’якшене масло і вводьте в основну гарбузову масу. Окремо збийте яєчні білки до стійкої піни і додайте до гарбуза. Отриману суміш викладіть у підготовлену форму і запікайте у духовій шафі до повної готовності. Така їжа подається з вершками, тоді вона виходить більш соковитою.
Запечений гарбуз із медом, корицею та горіхами
- Гарбуз – 800 г,
- мед – 6 ст. л.,
- волоські горіхи – 50 г,
- лимонна цедра – 1 ст. л.

Гарбуз наріжте великими часточками. Перекладіть шматочки у форму для запікання. Залийте їх водою висотою 4 см від дна ємності. Зверху залийте медом, посипте лимонною цедрою і меленими горіхами. Запікайте при температурі 180 °С до м’якості шматочків гарбуза. Подавайте у гарячому вигляді.
Кекс із гарбузом і горіхами
- Борошно – 200 г,
- цукор – 200 г,
- кориця – 1 ч. л.,
- вершкове масло – 100 г,
- яйця – 2 шт.,
- гарбуз – 300 г,
- волоські горіхи – 100 г,
- розпушувач – 2 ч. л.

Добре змішайте яйця, цукор і розм’якшене вершкове масло. Потім додайте борошно, розпушувач, корицю і горіхи. Усе добре перемішайте і додайте натертий гарбуз. Отриману суміш викладіть у форму для кексів і випікай ті до готовності при температурі 180 °С у попередньо розігрітій духовці.