Десерти з гарбуза

Десерти з гарбуза
Десерти з гарбуза

Гарбузовий пудинг із вершками і корицею

  • Гарбуз – 1 шт.,
  • яйця – 5 шт.,
  • цукор – 2 ч. л.,
  • вершкове масло – 1 ст. л.,
  • сухарі – 7 ст. л.,
  • кориця – 0,25 ч. л.,
  • вершки – за смаком.

Гарбузовий пудинг із вершками і корицею

Гарбуз наріжте дрібними кубиками, залийте водою і варіть до такої консистенції, щоб гарбуз було легко протерти через сито. Коли гарбуз звариться, перетріть його через сито. У вас повинно вийти близько 3 скл. гарбузового пюре. Тепер змішайте його з подрібненими сухарями, всипте цукор (краще взяти цукрову пудру), мелену корицю, перемішайте і дайте охолонути. Збийте яєчні жовтки, додайте до них розм’якшене масло і вводьте в основну гарбузову масу. Окремо збийте яєчні білки до стійкої піни і додайте до гарбуза. Отриману суміш викладіть у підготовлену форму і запікайте у духовій шафі до повної готовності. Така їжа подається з вершками, тоді вона виходить більш соковитою.

Запечений гарбуз із медом, корицею та горіхами

  • Гарбуз – 800 г,
  • мед – 6 ст. л.,
  • волоські горіхи – 50 г,
  • лимонна цедра – 1 ст. л.
Запечений гарбуз із медом, корицею та горіхами
Запечений гарбуз із медом, корицею та горіхами

Гарбуз наріжте великими часточками. Перекладіть шматочки у форму для запікання. Залийте їх водою висотою 4 см від дна ємності. Зверху залийте медом, посипте лимонною цедрою і меленими горіхами. Запікайте при температурі 180 °С до м’якості шматочків гарбуза. Подавайте у гарячому вигляді.

Кекс із гарбузом і горіхами

  • Борошно – 200 г,
  • цукор – 200 г,
  • кориця – 1 ч. л.,
  • вершкове масло – 100 г,
  • яйця – 2 шт.,
  • гарбуз – 300 г,
  • волоські горіхи – 100 г,
  • розпушувач – 2 ч. л.
Кекс із гарбузом і горіхами
Кекс із гарбузом і горіхами

Добре змішайте яйця, цукор і розм’якшене вершкове масло. Потім додайте борошно, розпушувач, корицю і горіхи. Усе добре перемішайте і додайте натертий гарбуз. Отриману суміш викладіть у форму для кексів і випікай ті до готовності при температурі 180 °С у попередньо розігрітій духовці.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *