Для тих, хто постує

Для тих, хто постує
Для тих, хто постує

«Погляд часу» №13-2019

Пісний борщ із кількою

  • 500-600 г капусти,
  • 1 цибулина,
  • 2 морквини,
  • 1 буряк,
  • 5 картоплин,
  • кілька у томатному соусі,
  • олія,
  • сіль,
  • зелень кропу.
Пісний борщ із кількою
Пісний борщ із кількою

У велику каструлю налити воду. Коли вона закипить, опустити у неї очищену цибулину. Обсмажити на олії натерті на крупній тертці моркву і буряк. Обсмажені овочі покласти у каструлю з киплячою водою (цибулину вийняти). Капусту тонко нашаткувати і додати у каструлю. Потім покласти нарізану картоплю і варити до готовності. За 10 хв. до кінця варіння додати кільку в томатному соусі, посолити за смаком, варити кілька хвилин, вимкнути плиту і залишити борщ настоюватися.

При подачі посипати страву подрібненим свіжим кропом.

Салат із капусти, яблук та волоських горіхів

  • 1/2 качана капусти середнього розміру,
  • 3 зелені яблука,
  • 200 г ядер волоських горіхів,
  • 2 лимони,
  • соняшникова олія,
  • перець,
  • сіль.
Салат із капусти, яблук та волоських горіхів
Салат із капусти, яблук та волоських горіхів

Капусту тонко нашаткувати, горіхи подрібнити, очищені яблука нарізати кубиками і збризнути лимонним соком. Змішати інгредієнти і заправити сумішшю олії, лимонного соку, солта перцю.

Ікра з буряка

  • 3-4 буряки,
  • по 1 цибулині та морквині,
  • 100 мл соняшникової олії,
  • 1/2 скл. томатної пасти,
  • свіжа зелень,
  • сіль,
  • перець.
Ікра з буряка
Ікра з буряка

Подрібнені цибулю і моркву спасерувати на олії до золотистого кольору. Додати натертий на дрібній тертці сирий буряк і тушкувати до готовності. За 5 хв. до кінця приготування додати сіль, перець і томатну пасту, трохи розведену водою. Охолодити і подавати, прикрасивши зеленню.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *