Для тих, хто постує

«Погляд часу» №13-2019
Пісний борщ із кількою
- 500-600 г капусти,
- 1 цибулина,
- 2 морквини,
- 1 буряк,
- 5 картоплин,
- кілька у томатному соусі,
- олія,
- сіль,
- зелень кропу.

У велику каструлю налити воду. Коли вона закипить, опустити у неї очищену цибулину. Обсмажити на олії натерті на крупній тертці моркву і буряк. Обсмажені овочі покласти у каструлю з киплячою водою (цибулину вийняти). Капусту тонко нашаткувати і додати у каструлю. Потім покласти нарізану картоплю і варити до готовності. За 10 хв. до кінця варіння додати кільку в томатному соусі, посолити за смаком, варити кілька хвилин, вимкнути плиту і залишити борщ настоюватися.
При подачі посипати страву подрібненим свіжим кропом.
Салат із капусти, яблук та волоських горіхів
- 1/2 качана капусти середнього розміру,
- 3 зелені яблука,
- 200 г ядер волоських горіхів,
- 2 лимони,
- соняшникова олія,
- перець,
- сіль.

Капусту тонко нашаткувати, горіхи подрібнити, очищені яблука нарізати кубиками і збризнути лимонним соком. Змішати інгредієнти і заправити сумішшю олії, лимонного соку, солта перцю.
Ікра з буряка
- 3-4 буряки,
- по 1 цибулині та морквині,
- 100 мл соняшникової олії,
- 1/2 скл. томатної пасти,
- свіжа зелень,
- сіль,
- перець.

Подрібнені цибулю і моркву спасерувати на олії до золотистого кольору. Додати натертий на дрібній тертці сирий буряк і тушкувати до готовності. За 5 хв. до кінця приготування додати сіль, перець і томатну пасту, трохи розведену водою. Охолодити і подавати, прикрасивши зеленню.