До чаю

«Погляд часу» №21-2019
Яблучний пиріг із какао
- Борошно – 500 г,
- вода – 1 скл.,
- олія – 75 мл,
- свіжі дріжджі – 20 г,
- яблука – 4 шт.,
- цукор – 1 скл.,
- какао-порошок – 1 ст. л.,
- лимон – 1/2 шт.,
- олія,
- сіль.

У миску з теплою водою додати дрібку солі, дріжджі і 1 ч. л. цукру. Перемішати, щоб дріжджі повністю розчинилися. Борошно просіяти, перелити воду з дріжджами й олію. Замісити тісто, залишити його у теплі на годину. Потім обм’ять і розкатати у круглий пласт. Вистелити ним форму для випічки так, щоб краї злегка звисали. Яблука очистити від шкірки, порізати великими скибочками. Скропити соком половини лимона і викласти на тісто. Цукор і какао змішати з такою кількістю води, щоб вийшла однорідна рідка маса, залити нею яблука. Краї тіста підняти на начинку, акуратно защипати їх і змастити олією. Випікати 30 хв. у розігрітій до 180 °С духовці.
Світлана Мельник, м. Полтава
Млинці на чаї
- Чорний чай – 250 мл,
- борошно – 6 ст. л. (з гіркою),
- розпушувач – 1 ч. л.,
- цукор – 2-3 ч. л.,
- олія,
- сіль.

Холодний чай влити у миску, додати 1 ст. л. олії, цукор і щіпку солі. Добре перемішати.
Продовжуючи перемішувати, поступово ввести борошно. Додати розпушувач, збити. У сковороді розігріти олію, посмажити тонкі млинці з двох сторін. Подавати з варенням чи медом.
Ніна Валентинівна, м. Сміла