Домашні пасти-намазки для смачних бутербродів

Бутерброди з ковбасою і сиром занадто банальна їжа. Зовсім по-іншому «звучить» хліб, намащений домашньою бутербродною пастою, приготовленою зі смачних, а головне, корисних інгредієнтів.

Варіантів рецептів для таких бутербродів існує маса.

Сирна паста-намазка
Сирна паста-намазка
  • Сир плавлений – 150 г,
  • яйце – 2 шт.,
  • майонез – 20 г,
  • кріп – 50 г.

Сир і яйце потерти на дрібній тертці, додати дрібно нарізаний кріп. Інгредієнти перемішати з додаванням майонезу до однорідної суміші. За бажання намазку посолити і поперчити.

Паста-намазка Мухаммара
Паста-намазка Мухаммара
  • Перець болгарський – 3 шт.,
  • горіхи волоські – 100 г,
  • соєвий соус – 2 ст. л.,
  • панірувальні сухарі – 2 ст. л.,
  • лимонний сік – 1 ст. л.,
  • зіра – 1 ч. л.,
  • томатна паста – 1 ст. л.,
  • олія – 50 мл.

Деко застелити фольгою. Розігріти духовку до 200 °С. Поставити в неї на 30 хв. розрізані навпіл перці запікатися.

Готові перці загорнути у целофановий кульок і залишити охолоджуватися на 20 хв. Після охолодження очистити перці від насіння і шкірки.

Очищені горіхи обсмажити на сухій сковорідці. У блендер скласти горіхи, перці й інші інгредієнти мухам-мари. Подрібнити складові до однорідної маси.

Куряча паста-намазка
Куряча паста-намазка
  • Цибуля шалот – 1 шт.,
  • олія – 20 г,
  • пастернак – 1 корінь,
  • куряче філе – 2 шт.,
  • горіхи – 50 г,
  • будь-які пряні трави – 2 ст. л.

Куряче філе нарізати невеликими шматочками. Цибулю-шалот нарізати кубиками.

На сковорідці обсмажити цибулю до м’якості на олії. Туди ж додати нарізаний на тонкі скибочки корінь пастернаку. А через 2 хв. обсмаження, нарізане куряче філе.

Вогонь під сковорідкою збільшити, обсмажувати, часто помішуючи приблизно 7 хв. Охолодити, скласти всі інгредієнти у блендер, додати горіхи і нарізані пряні трави. Розмолоти у блендері до однорідної маси.

Печінкова паста-намазка
Печінкова паста-намазка

Курячу печінку обсмажити на сковороді, додати подрібнену цибулю і терту на великій тертці моркву.

У чашу блендера скласти печінку з овочами, 100 г вершкового масла, сіль і перець за смаком. Розмолоти все до однорідної маси.

Читайте ще про інші смачні та корисні варіанти намазок для бутербродів.

 «Погляд часу» №21-21.05.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *