Домашні пасти-намазки для смачних бутербродів
Бутерброди з ковбасою і сиром занадто банальна їжа. Зовсім по-іншому «звучить» хліб, намащений домашньою бутербродною пастою, приготовленою зі смачних, а головне, корисних інгредієнтів.
Варіантів рецептів для таких бутербродів існує маса.
Сирна паста-намазка

- Сир плавлений – 150 г,
- яйце – 2 шт.,
- майонез – 20 г,
- кріп – 50 г.
Сир і яйце потерти на дрібній тертці, додати дрібно нарізаний кріп. Інгредієнти перемішати з додаванням майонезу до однорідної суміші. За бажання намазку посолити і поперчити.
Паста-намазка Мухаммара

- Перець болгарський – 3 шт.,
- горіхи волоські – 100 г,
- соєвий соус – 2 ст. л.,
- панірувальні сухарі – 2 ст. л.,
- лимонний сік – 1 ст. л.,
- зіра – 1 ч. л.,
- томатна паста – 1 ст. л.,
- олія – 50 мл.
Деко застелити фольгою. Розігріти духовку до 200 °С. Поставити в неї на 30 хв. розрізані навпіл перці запікатися.
Готові перці загорнути у целофановий кульок і залишити охолоджуватися на 20 хв. Після охолодження очистити перці від насіння і шкірки.
Очищені горіхи обсмажити на сухій сковорідці. У блендер скласти горіхи, перці й інші інгредієнти мухам-мари. Подрібнити складові до однорідної маси.
Куряча паста-намазка

- Цибуля шалот – 1 шт.,
- олія – 20 г,
- пастернак – 1 корінь,
- куряче філе – 2 шт.,
- горіхи – 50 г,
- будь-які пряні трави – 2 ст. л.
Куряче філе нарізати невеликими шматочками. Цибулю-шалот нарізати кубиками.
На сковорідці обсмажити цибулю до м’якості на олії. Туди ж додати нарізаний на тонкі скибочки корінь пастернаку. А через 2 хв. обсмаження, нарізане куряче філе.
Вогонь під сковорідкою збільшити, обсмажувати, часто помішуючи приблизно 7 хв. Охолодити, скласти всі інгредієнти у блендер, додати горіхи і нарізані пряні трави. Розмолоти у блендері до однорідної маси.
Печінкова паста-намазка

Курячу печінку обсмажити на сковороді, додати подрібнену цибулю і терту на великій тертці моркву.
У чашу блендера скласти печінку з овочами, 100 г вершкового масла, сіль і перець за смаком. Розмолоти все до однорідної маси.
Читайте ще про інші смачні та корисні варіанти намазок для бутербродів.
«Погляд часу» №21-21.05.2020