Домашні пончики на молоці
Повітряні, золотисті пампушки з гарячої сковорідки розтоплять будь-яке серце!

Склад:
- Борошно – 1 кг,
- молоко – 250 мл,
- яйця – 2 шт.,
- вода – 100 мл,
- маргарин – 125 г,
- сіль – 1,5 ч. л.,
- цукор – 2,5 ст. л.,
- сухі дріжджі – 11 г.
Приготування
Змішайте в каструльці молоко з водою і розігрійте, щоб розмішати у ньому цукор і сухі дріжджі. Накрийте каструльку рушником і дайте постояти 15 хв. Дріжджі повинні прокинутися.
В іншій мисці збийте яйця. Додайте до них розтоплене вершкове масло і сіль, можна додати ванілін.
Вилийте уміст каструльки у миску і поступово додавайте борошно, замішуючи. Готове тісто не повинно липнути до рук, але і забитим теж бути не повинне!
Накрийте тісто рушником і залиште підніматися приблизно на 1,5 год. Тісто має піднятися удвічі. Якщо це сталося раніше відведеного часу, можна приступати до наступного кроку.
Розкатайте тісто так, щоб товщина шару була не меншою 1 см. Для вирізання пончиків можна використовувати склянку. За бажанням зробіть отвір у пончику. Залиште отримані кружечки до тих пір, поки вони не розбухнуть приблизно удвічі.
За цей час підготуйте глибоку сковорідку і налийте до неї стільки олії, щоб пончики, плаваючи у ній, не торкалися дна. Розігрійте пательню. Обсмажте пончики з двох сторін до золотистого кольору.
Готові викладайте на серветку, щоб позбутися зайвої олії. Присипте гарячі пончики цукровою пудрою чи додайте начинку всередину, зробивши надріз збоку.
«Уют» №23-03.06.2021