Домашні пончики на молоці

Повітряні, золотисті пампушки з гарячої сковорідки розтоплять будь-яке серце!

Домашні пончики

Склад:

  • Борошно – 1 кг,
  • молоко – 250 мл,
  • яйця – 2 шт.,
  • вода – 100 мл,
  • маргарин – 125 г,
  • сіль – 1,5 ч. л.,
  • цукор – 2,5 ст. л.,
  • сухі дріжджі – 11 г.

Приготування

Змішайте в каструльці молоко з водою і розігрійте, щоб розмішати у ньому цукор і сухі дріжджі. Накрийте каструльку рушником і дайте постояти 15 хв. Дріжджі повинні прокинутися.

В іншій мисці збийте яйця. Додайте до них розтоплене вершкове масло і сіль, можна додати ванілін.

Вилийте уміст каструльки у миску і поступово додавайте борошно, замішуючи. Готове тісто не повинно липнути до рук, але і забитим теж бути не повинне!

Накрийте тісто рушником і залиште підніматися приблизно на 1,5 год. Тісто має піднятися удвічі. Якщо це сталося раніше відведеного часу, можна приступати до наступного кроку.

Розкатайте тісто так, щоб товщина шару була не меншою 1 см. Для вирізання пончиків можна використовувати склянку. За бажанням зробіть отвір у пончику. Залиште отримані кружечки до тих пір, поки вони не розбухнуть приблизно удвічі.

За цей час підготуйте глибоку сковорідку і налийте до неї стільки олії, щоб пончики, плаваючи у ній, не торкалися дна. Розігрійте пательню. Обсмажте пончики з двох сторін до золотистого кольору.

Готові викладайте на серветку, щоб позбутися зайвої олії. Присипте гарячі пончики цукровою пудрою чи додайте начинку всередину, зробивши надріз збоку.

«Уют» №23-03.06.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *