Домашні пиріжки на кефірі

Домашні пиріжки на кефірі

Домашні пиріжки створюють настрій у домі, наповнюючи його теплом і затишком. Але не всі господині люблять працювати з дріжджовим тістом, чекаючи, коли воно підійде. Ідеальний варіант – приготувати тісто на кефірі. Йому не потрібно розстоюватися і підходити, проте такі пиріжки також виходять пишними і м’якими. Тісто універсальне, підійде для будь-яких начинок: м’ясних, овочевих та солодких. Смажать їх на олії на сковороді, всього виходить 12 пиріжків.

Склад для тіста:

  • 250 мл кефіру,
  • 500 г борошна,
  • 2 яйця,
  • 1 ч. л. соди,
  • 1,5 ч. л. солі,
  • 2 ч. л. олії,
  • 1 ст. л. цукру,
  • олія – для смаження,
  • вершкове масло – для змащування.

Приготування:

Для тіста кефір трохи підігріти, щоб був теплим. Змішати у мисці кефір, яйця, цукор, сіль, соду, олію. А потім всипати у суміш борошно. Борошно додавати у тісто поступово, спочатку вмісити 400 г, борошно, що залишилося, досипати ложками, починаючи вимішувати руками.

Щоб тісто на кефірі вас не підвело, не насипайте багато борошна – це єдиний секрет приготування кефірного тіста. Інакше пиріжки будуть не пишними, а глевкими. Правильно приготовлене тісто м’яке і не липне до рук.

Дати постояти 10 хв. Ліпити з тіста легко, розкачувати качалкою не потрібно. Достатньо притрусити стіл борошном, а потім відщипувати невеликі шматочки і формувати пиріжки розміром із долоню. Великі пиріжки не робіть (розмір – як котлета), вони піднімуться на сковороді. Викладати по столовій ложці начинки та зліпити краї. Сформувати пиріжки, викладати частинами на сковороду з розігрітою олією, смажити з обох боків на середньому вогні до рум’яності (приблизно по 4 хв.). Потім обсмажити з боків. Готові пиріжки трохи змастити вершковим маслом.

 «Погляд часу» №6-06.02.2020

FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *