Домашні цукерки – це неймовірна смакота

Онуки дуже зрадіють, якщо ви їх покличете на кухню, аби разом приготувати домашні цукерки. Повірте, що це неймовірна смакота, якої не купиш у магазині. Солодких усім вражень під час карантину!

Шоколадно-апельсинові пальчики

Шоколадно-апельсинові пальчики

  • Шкірки з трьох апельсинів,
  • 200 г цукру,
  • 100 г чорного шоколаду,
  • 5 г масла.

Апельсини вимити, порізати на четвертинки, видалити м’якоть. Апельсинові шкірки порізати тонкими смужками вздовж завширшки 4-5 мм.

Закип’ятити 2 скл. води і проварити в них шкірочки 2-3 хв., відкинути на друшляк, промити холодною водою, воду злити. Повторити цю процедуру ще раз для того, щоб позбутися гіркоти.

Потім засипати в каструлю цукор, залити 200 мл води. Поставити на вогонь, довести до кипіння, помішуючи. Щойно цукор повністю розчиниться, вогонь зменшити до мінімуму, викласти в сироп шкірки і варити їх близько години, помішуючи і стежачи за кількістю сиропу в каструлі. До кінця варіння сироп повинен повністю виваритися.

Акуратно викласти шкірочки на пергамент (по одній, найзручніше це робити пінцетом) так, щоб вони не стикалися одна з одною. У такому вигляді дати їм повністю охолонути.

Шоколад розтопити на дуже повільному вогні зі шматочком масла. Перемішати до однорідного стану. Озброївшись пінцетом, по одній вмочувати шкірки в шоколадну глазур і викладати на аркуш пергаменту. Дати «схопитися» при кімнатній температурі, потім поставити в холодильник.

Медові козинаки

Медові козинаки

  • 0,5 кг горіхів (арахіс, соняшникове насіння, мигдаль, горіхи волоські),
  • 0,5 кг меду,
  • 2 ч. л. цукру.

Горіхи подрібнити й обсмажити на сухій сковорідці.

В окремому посуді ретельно змішати мед і цукор, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зняти з вогню й охолодити. Так повторити тричі. Солодка маса повинна перетворитися на густий медовий сироп. Коли мед закипить утретє, додати до цієї маси горіхи і варити ще 10 хв., помішуючи.

Дерев’яну дошку змочити водою, викласти на неї медово-горіхову масу і розкатувати змоченою водою качалкою в рівний пласт.

Відтак гострим ножем вирізати ромби і скласти на тарілку. Щоб козинаки не злиплися, перекласти їх пергаментом.

«Пташине молоко»

Пташине молоко

  • 1,5 ст. л. желатину,
  • білки з чотирьох яєць,
  • 1,5 скл. цукру,
  • 50 г шоколаду,
  • 50 г вершкового масла.

Желатин замочити в ложці холодної кип’яченої води і залишити на годину для набухання.

Яєчні білки збити з цукром до збільшення об’єму маси вдвічі.

Потім розтопити желатин, теплим влити його в білки і все це швидко і ретельно збити. Заздалегідь піднос вистелити фольгою. На водяній бані розтопити шоколад і вершкове масло, залити цією сумішшю дно підноса і винести на холод.

Коли маса застигне, вилити на неї білки з цукром і ще на кілька хвилин винести на холод.

Наприкінці залити шоколадом верх, дати застигнути і розрізати на невеликі шматочки.

«Кокоски»

 

  • 1 банка згущеного молока,
  • 150 г кокосової стружки,
  • 2 жовтки.

У сковорідку з антипригарним покриттям влити згущене молоко, всипати 100 г кокосової стружки й уварювати, постійно помішуючи, аж поки на дні не утворюватиметься смужка від лопатки.

Масу охолодити, сформувати з неї кульки й обкачати їх у кокосовій стружці.

За бажанням, всередину цукерок можна покласти горіх.

Домашні іриски

Домашні іриски

  • 4 ст. л. цукру,
  • 2 ст. л. молока чи сметани,
  • дрібка ваніліну,
  • крапелька олії.

Змішати цукор, ванілін і молоко, поставити на середній вогонь. Варити, постійно помішуючи, поки маса не стане коричневого кольору.

Вилити на тарілку, змащену олією. Дати охолонути і нарізати шматочками.

«Погляд часу» №15-09.04.2020

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *