Домашні заготовки з моркви й цибулі на зиму

Заправка для супів солона
Склад:
- морква й цибуля в рівних частинах,
- 1 л води,
- 3 ст. л. солі.
Моркву помити, почистити й потерти на крупній тертці. Цибулю покришити кубиками, усе змішати й утрамбувати в банку, залити киплячим розсолом і відразу закатати. Банки з кришками повинні бути стерильними.
Морква, маринована з цибулею
Склад:
- морква,
- цибуля ріпчаста.
На 1 л води:
- 60 г солі, 90 г цукру,
- 1/3 ч. л. лимонної кислоти,
- 1 ч. л. коріандру.
Моркву можна порізати, як вам подобається, але якщо будуть великі шматочки моркви, цибулю теж потрібно різати крупніше. Зручно нарізати моркву кружечками, а цибулю півкільцями і скласти в стерильну банку шарами поперемінно.
Маринад готується як завжди: у киплячу воду насипати цукор із сіллю і коріандр, все кип’ятити п’ять хвилин. Лимонну кислоту потрібно висипати в останню чергу і залити киплячим маринадом овочі, відразу закривати.