Домашні заготовки з моркви й цибулі на зиму

заготовки з моркви й цибулі на зиму
Домашні заготовки з моркви й цибулі на зиму

Заправка для супів солона

Склад:

  • морква й цибуля в рівних частинах,
  • 1 л води,
  • 3 ст. л. солі.

Заправка для супів солона

Моркву помити, почистити й потерти на крупній тертці. Цибулю покришити кубиками, усе змішати й утрамбувати в банку, залити киплячим розсолом і відразу закатати. Банки з кришками повинні бути стерильними.

Морква, маринована з цибулею

Склад:

  • морква,
  • цибуля ріпчаста.

На 1 л води:

  • 60 г солі, 90 г цукру,
  • 1/3 ч. л. лимонної кислоти,
  • 1 ч. л. коріандру.

Морква, маринована з цибулею

Моркву можна порізати, як вам подобається, але якщо будуть великі шматочки моркви, цибулю теж потрібно різати крупніше. Зручно нарізати моркву кружечками, а цибулю півкільцями і скласти в стерильну банку шарами поперемінно.

Маринад готується як завжди: у киплячу воду насипати цукор із сіллю і коріандр, все кип’ятити п’ять хвилин. Лимонну кислоту потрібно висипати в останню чергу і залити киплячим маринадом овочі, відразу закривати.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *