Домашня буженина з імбиром і гірчицею
Домашня буженина запечена в фользі краща за будь-які ковбаси і підійде хоч для ситної вечері, хоч для приголомшливого бутерброда зі свіжим хрустким хлібцем. А після охолодження в холодильнику таке м’ясо стає особливо смачним. Готувати буженину дуже легко і просто.
Купуючи м’ясо для буженини, перевагу віддавайте домашній свинині.

Склад:
- Свинина – 1 кг,
- олія – 3 ст. л.,
- маринований імбир – 3 ст. л.,
- часник – 3 зуб.,
- гірчиця – 1 ст. л.,
- сіль,
- перець.
Приготування
Свинячу м’якоть гарненько натріть сіллю. За смаком посипте шматок чорним меленим перцем.
Часник наріжте тонкими пластинами. Ножем зробіть проколи в м’якоті. Начиніть їх часником.
В окремій піалці змішайте олію з гірчицею. Цим маринадом ретельно змастіть свинячу м’якоть. Зверху викладіть тонко нарізаний маринований імбир. Замотайте заготовку в пару шарів фольги.
Поставте м’ясо в холодильник на ніч.
Вранці відправте його в розігріту до 190 °С духовку на 80 хв. Потім зніміть фольгу, запікайте ще 15 хв.
Подавайте його в якості нарізки або основної страви у центр столу.
«Уют» №1-01.01.2021