Домашня локшина зі свининою по-китайськи
Ця страва має насичений смак і ніжну текстуру. Зверніть увагу на колір тіста – воно зелене не через барвник!

Склад:
- Вода – 1,2 л,
- борошно – 400 г,
- сіль – 2 ч. л.,
- сода – 0,5 ч. л.,
- зелена цибуля – 30 г,
- часник – 2 зуб.,
- перець чилі – 1 шт.,
- імбир – за смаком,
- свинина – 300 г,
- соєвий соус – 40 мл,
- крохмаль – 1 ст. л.,
- олія,
- огірки – 5-6 шт.
Приготування
Огірки очистіть від шкірки і подрібніть кубиками. Шкірки помістіть у блендер. Долийте 300 мл води і збивайте до отримання однорідного зеленого соку. Пропустіть його через ситечко, додайте соду і перемішайте. Має вийти близько 200 мл.
Борошно змішайте з 1 ч. л. солі і перемішайте. Влийте огірковий сік і замісіть щільне, липке тісто. Залиште його під рушником на 10 хв.
Розкатайте тісто у пласт товщиною 1 см. Наріжте на смуги шириною близько 3 см, розріжте їх навпіл і змастіть маслом.

Потім викладіть шматочки на змащену маслом тарілку, залишаючи простір між ними, і знову змастіть маслом. Накрийте плівкою і залиште в холодильнику на 3 год.
Уже через 2,5 год. можна приступати до приготування м’яса.
Наріжте більшу частину зеленої цибулі. Перець чилі наріжте тонкими кільцями, імбир і часник – пластинами, бекон – невеликими шматочками.
На розігріту з олією сковороду викладіть бекон і обсмажте до готовності. Додайте зелену цибулю, часник, імбир і чилі, після чого перемішайте і готуйте ще пару хвилин. Влийте соєвий соус і додайте близько 800 мл води. Перемішайте і залиште під кришкою на 10 хв.
Додайте до м’яса 1 ч. л. солі, огірки і крохмаль, трохи розведений холодною водою. Готуйте соус до загустіння.
Шматочки тіста по черзі витягніть для отримання локшини. У вас повинні вийти широкі смуги. Відваріть їх в окропі протягом 4 хв. і опустіть після цього в холодну воду на пару секунд.
Викладіть локшину в посуд, а зверху розподіліть м’ясний соус. Готово!
«УЮТ» №34-20.08.2020
Читайте також: Рецепти локшини
Сповіщення: Чому китайці живуть довго | Газета "Уют"