Домашня локшина зі свининою по-китайськи

Ця страва має насичений смак і ніжну текстуру. Зверніть увагу на колір тіста – воно зелене не через барвник!

Домашня локшина зі свининою по-китайськи

Склад:

  • Вода – 1,2 л,
  • борошно – 400 г,
  • сіль – 2 ч. л.,
  • сода – 0,5 ч. л.,
  • зелена цибуля – 30 г,
  • часник – 2 зуб.,
  • перець чилі – 1 шт.,
  • імбир – за смаком,
  • свинина – 300 г,
  • соєвий соус – 40 мл,
  • крохмаль – 1 ст. л.,
  • олія,
  • огірки – 5-6 шт.

Приготування

Огірки очистіть від шкірки і подрібніть кубиками. Шкірки помістіть у блендер. Долийте 300 мл води і збивайте до отримання однорідного зеленого соку. Пропустіть його через ситечко, додайте соду і перемішайте. Має вийти близько 200 мл.

Борошно змішайте з 1 ч. л. солі і перемішайте. Влийте огірковий сік і замісіть щільне, липке тісто. Залиште його під рушником на 10 хв.

Розкатайте тісто у пласт товщиною 1 см. Наріжте на смуги шириною близько 3 см, розріжте їх навпіл і змастіть маслом.

Домашня локшина по-китайськи

Потім викладіть шматочки на змащену маслом тарілку, залишаючи простір між ними, і знову змастіть маслом. Накрийте плівкою і залиште в холодильнику на 3 год.

Уже через 2,5 год. можна приступати до приготування м’яса.

Наріжте більшу частину зеленої цибулі. Перець чилі наріжте тонкими кільцями, імбир і часник – пластинами, бекон – невеликими шматочками.

На розігріту з олією сковороду викладіть бекон і обсмажте до готовності. Додайте зелену цибулю, часник, імбир і чилі, після чого перемішайте і готуйте ще пару хвилин. Влийте соєвий соус і додайте близько 800 мл води. Перемішайте і залиште під кришкою на 10 хв.

Додайте до м’яса 1 ч. л. солі, огірки і крохмаль, трохи розведений холодною водою. Готуйте соус до загустіння.

Шматочки тіста по черзі витягніть для отримання локшини. У вас повинні вийти широкі смуги. Відваріть їх в окропі протягом 4 хв. і опустіть після цього в холодну воду на пару секунд.

Викладіть локшину в посуд, а зверху розподіліть м’ясний соус. Готово!

  «УЮТ» №34-20.08.2020

Читайте також: Рецепти локшини

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

1 коментар до “Домашня локшина зі свининою по-китайськи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *