Домашній цибульний суп

Напевно, ви неодноразово чули про легендарний французький цибулевий суп. Шедевральний рецепт цибулевого супу передають із покоління в покоління й німецькі господині. Відмітна риса такого частування – гострі нотки й присутність варено-копчених ковбасок. Німці зазвичай насолоджуються таким супом разом із келихом охолодженого пива.
- Цибулина, часник – 4 зубки,
- вершкове масло – 40 г,
- борошно – 2 ст. л.,
- помідори – 850 г,
- квасоля – 600 г,
- яловичий бульйон – 2 л,
- орегано – 1 ч. л.,
- ковбаски – 500 г,
- йогурт – 150 г,
- сметана – 150 г,
- сіль,
- чорний мелений перець.
Цибулю подрібніть, а часник пропустіть через прес. Обсмажте в каструлі на вершковому маслі до прозорості цибулю, додайте часник і, постійно помішуючи вміст каструлі, всипте борошно.
Додайте в сковороду нарізані помідори з соком, свіжозаморожену квасолю, улийте бульйон, гарненько все перемішайте й доведіть до кипіння.
Зменшіть вогонь, усипте орегано, накрийте каструлю кришкою і тушкуйте інгредієнти протягом 20 хв. Варено-копчені ковбаски наріжте шматочками товщиною приблизно 1-2 см.
У глибокому посуді змішайте йогурт зі сметаною, додайте сіль, чорний мелений перець. Змішайте отриманий соус із ковбасками й бульйоном. Гарненько все перемішайте.
Подавайте страву теплою зі скибочками свіжого житнього хліба.