Домашній густий майонез

Домашній густий майонез

Якщо ви є ярим прихильником соусу під назвою майонез чи любите його, але не купуєте через високу шкідливість, візьміть на замітку цей чудовий рецепт, за яким майонез завжди вдається густим, смачним, а головне, готується за лічені хвилини.

Для основного соусу:

  • 1 яйце,
  • 50 мл оливкової олії,
  • 50 мл кукурудзяної олії,
  • 50 мл соняшникової олії,
  • 1/2 ч. л. солі,
  • 1/2 ч. л. з верхом цукру.

Додаткові інгредієнти за бажанням для наповнення:

  • французькі чи прованські трави – 2 г,
  • твердий сир – 50-75 г,
  • хрін столовий готовий – 1 ст. л.,
  • лимонний сік – 1 ч. л., або за смаком маринований огірочок.

Готую я майонезну основу з двох основних інгредієнтів – це масло і яйце. Важливо, щоб обидва інгредієнти були дуже і дуже холодними. Додавайте в охолоджене масло холодне яйце. Почніть збивати. За бажанням додайте лимонний сік для легкої пікантної кислинки. У стандартному рецепті використовують оцет. Додайте сіль, але трішки, і цукор.

Щоб зробити майонез із хріном, додайте у чашу ложку готового тертого хрону, попередньо відцідивши рідину. Ця добавка зробить соус не таким густим, але дуже смачним.

Використовуйте його для заправки домашніх салатів, як соус до м’яса, риби, котлет. Він дуже смачний, тому відмінно підходить до картоплі фрі чи просто до хліба. Спробуйте, вам сподобається!

А ось для любителів твердого сиру пропонуємо доповнення до класичного рецепту. Розітріть майже у порошок шматочок твердого сиру. Додайте наповнювач до готової майонезної заготівлі і збийте до однорідності. Смак вас дуже порадує!

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

1 коментар до “Домашній густий майонез

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *