Домашній сир із молока і сметани

- Молоко – 1 л,
- сметана – 200 г,
- яйце – 3 шт.,
- сіль – 1 ч. л.,
- кріп – 1 ст. л.
Кріп вимийте, відокремте від гілочок і дрібно поріжте. Візьміть зручну для змішування тару. Розбийте яйця, влийте сметану. Міксером зробіть масу однорідною.
Молоко доведіть до кипіння, посоліть. Влийте яєчно-сметанну масу в молоко. Знову доведіть до кипіння і проваріть на дуже маленькому вогні 5 хв. Воно стане сирнистим. Зніміть із вогню «створожене» молоко. Дайте хвилин 5-7 постояти й охолонути. Додайте дрібно порізаний кріп. Перемішайте. Хвилин 10 дайте йому постояти.
Відкиньте масу на марлю, складену у декілька шарів. Відцідіть сир від рідини. Зав’яжіть марлю. Підвісьте хвилин на 10-15 сир, щоб зайва волога стекла. Потім покладіть у глибоку тарілку сир і поставте зверху вантаж. Приберіть на 4-5 год. конструкцію у холод. Через п’ять годин зніміть марлю. Сир готовий! Ріжте скибочками і пригощайтеся!