Домашній хліб на дріжджах у духовці

Домашній хліб на дріжджах у духовці
Домашній хліб на дріжджах у духовці

Уявіть: розрізаєте ви буханку свіжого домашнього хліба, а всередині – красивий леопардовий візерунок! А якщо нанести на скибочку тонкий шар вершкового або горіхового масла, то вийде ідеальний бутерброд на сніданок. Причому такий гламурний, що ви обов’язково захочете його сфотографувати і похвалитися перед друзями!

  • Борошно – 300 г,
  • сухі дріжджі – 2 ч. л.,
  • яйце,
  • яєчний жовток,
  • сіль – 0,25 ч. л.,
  • молоко – 125 мл,
  • вершкове масло – 100 г,
  • цукор – 4 ст. л.,
  • какао-порошок – 3 ст. л.

Тепле молоко влийте в глибоку миску, додайте цукор, дріжджі, сіль. Помішуючи, додайте яйце, жовток, просійте борошно й улийте розтоплене вершкове масло. Замісіть тісто. Розділіть його навпіл, потім одну з частин ще раз навпіл. У вас повинно вийти 1 велика куля тіста і 2 маленькі.

Візьміть одну маленьку кулю і вмішайте в неї 1 ст. л. какао. Вийде тісто світло-шоколадного кольору. До другого невеликого шматка тіста додайте 2 ст. л. какао. Знову замісіть тісто так, щоб какао повністю увібралося. Вийде шматочок темнішого тіста. Три частини тіста трьох різних кольорів накрийте рушником і залиште на 1 год. в теплі.

Коли тісто підійде, розділіть кожну кулю на 8 однакових частин. Із світло-шоколадного тіста сформуйте 8 рівних по довжині ковбасок. Зі шматочків найтемнішого тіста розкачайте довгасті пластинки, щоб у них було зручно загорнути ковбаску. Покладіть кожну ковбаску зі світло-коричневого тіста на темну пластинку й загорніть. Виготовте 8 таких рулетиків. Кожен шоколадний рулет викладіть на корж із білого тіста і теж загорніть.

Прямокутну форму для випікання змастіть маслом і присипте борошном. 8 рулетів щільно викладіть у форму, накрийте плівкою і залиште на 1 год. в теплі.

Розігрійте духовку до 180 °С, поставте туди форму з майбутнім хлібом. Поруч поставте кухоль із водою, щоб тісто краще підходило за рахунок вологи. Випікайте 45 хв. Готовий леопардовий хліб повинен повністю охолонути й тільки після цього його можна нарізати. Подавайте цей красивий плямистий хліб із чаєм або кавою.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *