Домашній пломбір

Представляємо вашій увазі рецепт приготування якісного домашнього морозива. Простота приготування і доступність всіх інгредієнтів роблять пломбір улюбленим літнім десертом.

Як приготувати домашній пломбір

Склад:

  • 160 мл молока,
  • 3 яєчні жовтки,
  • 150 г цукру,
  • 500 г вершків,
  • ванілін – за смаком.

Приготування

Підігріти молоко на помірному вогні, але не кип’ятити. Окремо віночком змішати жовтки із цукром. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влити гаряче молоко. Цукор має повністю розчинитися.

Перелити масу в каструлю і, постійно помішуючи, довести до легкого загустіння. Не кип’ятити. Провести по лопатці пальцем: якщо залишається чітка борозенка, зняти з вогню.

Поставити каструлю в ємність із крижаною водою і, постійно помішуючи, охолодити до кімнатної температури.

Міксером збити холодні вершки до кремоподібного стану. Через сито влити у вершки молочно-яєчну суміш. Додати ванілін і перемішати до однорідного стану.

Викласти масу в широку форму, накрити кришкою чи плівкою і поставити в морозилку на 3-4 год. Приблизно щогодини перемішувати, щоб маса стала однорідною.

  «Погляд часу» №27-1.07.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *