Домашній пломбір
Представляємо вашій увазі рецепт приготування якісного домашнього морозива. Простота приготування і доступність всіх інгредієнтів роблять пломбір улюбленим літнім десертом.

Склад:
- 160 мл молока,
- 3 яєчні жовтки,
- 150 г цукру,
- 500 г вершків,
- ванілін – за смаком.
Приготування
Підігріти молоко на помірному вогні, але не кип’ятити. Окремо віночком змішати жовтки із цукром. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влити гаряче молоко. Цукор має повністю розчинитися.
Перелити масу в каструлю і, постійно помішуючи, довести до легкого загустіння. Не кип’ятити. Провести по лопатці пальцем: якщо залишається чітка борозенка, зняти з вогню.
Поставити каструлю в ємність із крижаною водою і, постійно помішуючи, охолодити до кімнатної температури.
Міксером збити холодні вершки до кремоподібного стану. Через сито влити у вершки молочно-яєчну суміш. Додати ванілін і перемішати до однорідного стану.
Викласти масу в широку форму, накрити кришкою чи плівкою і поставити в морозилку на 3-4 год. Приблизно щогодини перемішувати, щоб маса стала однорідною.
«Погляд часу» №27-1.07.2021