Домашня локшина

Домашня локшина
Домашня локшина

Готувати локшину – справа нескладна. Цей процес не вимагає величезної кількості інгредієнтів і сил. Вам знадобляться лише борошно, яйце, сіль і вода.

Під вашими руками домашня локшина може набути будь-якої форми – бантиків, квадратиків, трикутників, смужок, прямокутників. Краще віддавати перевагу борошну грубого помелу. До того ж ви можете обрати не тільки традиційне пшеничне, але й, до прикладу, гречане чи житнє.

Ви можете зробити абсолютно унікальну локшину, надавши їй особливого кольору чи аромату. Так, додавши у тісто декілька столових ложок бурякового соку, ви отримаєте макаронні вироби рожевого кольору. Томатна паста пофарбує продукт у червоний, пюре зі шпинату – у зелений. Крім того, дуже просто приготувати грибну локшину. Для цього подрібніть на кавомолці сушені білі гриби та додайте їх у тісто. Яйця повинні бути кімнатної температури. Якщо їх тільки дістали з холодильника, то замісити якісне тісто у вас не вийде. До речі, локшину можна замісити на яйцях, на воді, на сироватці чи на молоці.

Швидко висушити пласти тіста можна, намотавши їх по черзі на качалку та тримаючи над вогнем протягом хвилини. А нарізати локшину краще якнайтонше, оскільки у процесі варіння вона сильно збільшується. Домашні макаронні вироби готуються швидко: ви опускаєте їх в окріп, і як тільки вони спливають, відраховуєте хвилину. Після цього вогонь вимикаєте, а воду зливаєте. У будь-якому випадку, локшину слід відварити окремо, злити на друшляк і дати трохи стекти рідині. Річ у тому, що при натиранні та розкатуванні тіста використовувалася досить велика кількість борошна, і зовсім не обов’язково всю цю масу додавати у локшину, яку плануєте з’їсти! Бульйон буде каламутним і несмачним.

Якщо хочете подати домашню локшину з курячим бульйоном, то додайте до страви багато зелені, а куряче м’ясо наріжте порційними шматочками. Якщо локшина подається на воді, можна обсмажити у сотейнику цибулю на олії чи з додаванням копченої грудинки, влити потрібну кількість окропу. Для сервірування можна відварити яйця. У кожну тарілку розкласти локшину, зверху залити бульйоном, покласти по шматочку яйця.

• Погано просушена локшина під час варіння може злипнутися, тому після розкатування та нарізання її обов’язково потрібно витримати достатню кількість часу просто на стільниці.

• Зберігають заздалегідь підготовлену локшину у полотняних мішечках або паперовому пакеті у добре просушеному вигляді.

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *