Драчена

У когось ранок починається з чашки запашної кави, у когось – з пухкого омлету, а ми пропонуємо вам новий рецепт. Спробуйте драчену! Традиційний рецепт передбачає використання картоплі, та ми б хотіли запропонувати саме варіант з сиром.
- 2 яйця, 30 г хліба,
- 0,5 скл. молока,
- 20 г твердого сиру,
- 1 ст. л. вершкового масла.
Використовуйте черствий пшеничний хліб. Зріжте з нього шкірки, а м’якуш наріжте невеликими шматочками. Залийте хліб молоком. Зачекайте, поки набухне. Натріть сир на крупній тертці. Відставте трохи сиру для посипання, а решту додайте до хліба. Перемішайте. Збийте жовтки. Влийте їх у ємність з молочно-сирною масою. Перемішайте. Збийте білки. Додайте в масу перед самим запіканням. Змажте сковороду маслом. Викладіть драчену на дно. Посипте сиром. Змастіть маслом, накрийте кришкою. Коли одна сторона підрум’яниться, переверніть на іншу. Випікайте під кришкою до готовності.