Драчена

Драчена
Драчена

У когось ранок починається з чашки запашної кави, у когось – з пухкого омлету, а ми пропонуємо вам новий рецепт. Спробуйте драчену! Традиційний рецепт передбачає використання картоплі, та ми б хотіли запропонувати саме варіант з сиром.

  • 2 яйця, 30 г хліба,
  • 0,5 скл. молока,
  • 20 г твердого сиру,
  • 1 ст. л. вершкового масла.

Використовуйте черствий пшеничний хліб. Зріжте з нього шкірки, а м’якуш наріжте невеликими шматочками. Залийте хліб молоком. Зачекайте, поки набухне. Натріть сир на крупній тертці. Відставте трохи сиру для посипання, а решту додайте до хліба. Перемішайте. Збийте жовтки. Влийте їх у ємність з молочно-сирною масою. Перемішайте. Збийте білки. Додайте в масу перед самим запіканням. Змажте сковороду маслом. Викладіть драчену на дно. Посипте сиром. Змастіть маслом, накрийте кришкою. Коли одна сторона підрум’яниться, переверніть на іншу. Випікайте під кришкою до готовності.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *