Дрібну моркву можна засушити на зиму

Сушена морква

Куди подіти дрібну моркву, яка неминуче виявилася в урожаї? Як правило, її згодовують худобі, а при її відсутності зовсім викидають. І вчиняють нерозумно, не по-господарські.

При наявності спеціальних сушильних агрегатів моркву можна сушити у великих кількостях. Під час сушіння морква не втрачає своїх корисних властивостей. Вона багата бета-каротином і цінними мікроелементами. Всі корисні компоненти прекрасно зберігаються при сушінні. Вітаміни та мінеральні речовини не руйнуються і місця сушена морква на вашій кухні займе мало. Її можна використовувати для перших страв, випічки і десертів.

Щоб морква не потемніла, її спочатку треба 2-3 хв. бланшувати у киплячій воді, потім натерти на великій тертушці чи нарізати тонкими кружечками і лише після цього приступати до сушіння.

Також можна закатати дрібну моркву в банки. Її треба очистити, бланшувати у киплячій воді, щільно вкласти у невеликі стерильні скляні банки у вертикальному положенні і залити окропом, додавши сіль і лимонну кислоту (на 1 л води 1 ч. л. солі, лимонна кислота на кінчику ножа). Залишається банки закатати і зберігати у холодильнику. Морква зберігає смак і всі свої корисні властивості до врожаю майбутнього року. Уміст відкритої банки варто використовувати протягом 2-3 днів.

«Погляд часу» №44-2019

FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *