Дрібниці, які рятують

Дрібниці, які рятують в побуті і на кухні
  • Картопля звариться швидше, якщо додати в каструлю трохи вершкового масла.
  • Замінити яйця в тісті для печива чи пирога допоможуть банани. Половинка банана рівноцінна яйцю.
  • Тріснуте яйце можна врятувати: приготуйте його на паровій бані і використовуйте для салатів і бутербродів!
  • Щоб молоко швидше закипіло, додайте до нього дрібку цукру.
  • Перед тим як натерти твердий сир, змастіть тертку олією. Сир не склеїться, а тертка вимиється дуже легко.
  • Щоб позбутися неприємного запаху на кухні, вилийте 1 ст. л. звичайного оцту на сковорідку і нагрівайте до повного випаровування.  
  • Швидко висушити взуття допоможе сіль. Розігрійте її на сковороді, всипте в шкарпетку, її з сіллю помістіть у вологе взуття. Через деякий час замініть шкарпетку на нову, якщо з першої спроби прибрати всю вологу не вдалося.
  • Чистити та наносити крем на взуття треба після приходу додому, а не перед виходом. Спочатку бруд зчищаємо сухою щіткою, потім витираємо чистою вологою ганчіркою. Якщо шкіра біла – краще мити її слабким розчином прального порошку. Додати блиску шкіряному взуттю можна, протерши його внутрішньою стороною бананової шкірки, а потім – оксамиткою.
  • Щоб освіжити замшу, протріть її серветкою, змоченою у нашатирному спирті або молоці, після висихання знову почистіть щіткою. Щоб ворс краще розправився, можна обробити верх взуття струменем пари.
  • Гумові чоботи надовго збережуть блиск, якщо час від часу полірувати їх олією.

«Уют» №44-03.11.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *