Дріжджі: супер-засіб для вашого городу
Дріжджова підгодівля рослин зараз набуває величезної популярності, оскільки рослини на неї благотворно відгукуються, а результат її застосування перевершує всі очікування.

Дріжджові бактерії пригнічують грибкові захворювання рослин, а самі рослини не тільки отримують безліч цінних мікроелементів і вітамінів, а й необхідний їм азот у легкозасвоюваному вигляді.
Дуже люблять дріжджову підгодівлю огірки, томати, перець і баклажани, і навіть квіти! Троянди від такої підгодівлі цвітуть просто приголомшливо, з легкістю переносять спеку і посуху.
Любителям орхідей на замітку – підгодуйте їх дріжджовим розчином і ви зрадієте результату.
Рецептів дріжджового підживлення рослин багато і всі вони дуже прості. Розповімо про деякі з них.
Спосіб № 1
Складаємо в бочку вирвані з городу бур’яни, заливаємо водою і нехай добу постоять, прогріються. Потім додаємо 500 г дріжджів і залишаємо на 2 доби. Добре буде туди накидати хлібних крихтів, сухарів, черствого хліба і т. д. Далі цим розчином поливаємо рослини.
Спосіб № 2
На 3-х літрову банку води беремо півсклянки цукру і 4 пакети сухих дріжджів. Вода повинна відстоятися і бути теплою. Спочатку у невеликій кількості води розводимо цукор і дріжджі, потім у цей розчин доливаємо воду, що залишилася. Ставимо в тепле місце, нехай собі бродить. Коли бродіння закінчиться, розводимо отриману рідину теплою водою (1 скл. бражки на відро води) і поливаємо наші огірки-баклажани (не менше 1 л на рослину).
Спосіб № 3
50 г сирих дріжджів розмішуємо у відрі теплої води, даємо настоятися 2-3 год. і поливаємо рослини по півлітра під кущ.
Спосіб № 4
100 г сирих дріжджів розмішуємо у відрі теплої води, додаємо півлітрову банку якогось старого варення і нехай бродить. Після беремо склянку бражки, розбавляємо у 5 л води і поливаємо під корінь або по зеленому листю.
Зверніть увагу! Для того, щоб дріжджова підгодівля діяла, необхідне тепло, тобто, температура не нижче 20 °С, і ґрунт має бути вже прогрітий.
Підгодовувати потрібно 2-3 рази за сезон. Квіти підгодовуємо у травні і ще раз улітку, овочі – через пару тижнів після посадки у відкритий ґрунт і ще днів через 20.
«Уют» №21-20.05.2021