Дріжджові вареники
- Молоко – 200 мл,
- борошно – 450 г,
- сухі дріжджі – 1,5 ч. л.,
- яйце – 1 шт.,
- вершкове масло – 20 г,
- сіль – щіпка,
- вишня – 400 г,
- олія,
- цукор,
- згущене молоко,
- какао-порошок.
Молоко підігріти, розчинити у ньому 1 ст. л. цукру і дріжджі. Додати сіль, розтоплене вершкове масло і яйце, добре перемішати. Всипати просіяне борошно, замісити еластичне тісто. Накрити рушником і поставити у тепле місце на пару годин. Потім скачати з нього валик, нарізати на шматочки і розкатати. На кожен шматочок викласти по кілька вишень, посипати цукром, краї защипати. У великій каструлі закип’ятити воду, каструлю обв’язати марлею або встановити змащене маслом сито або друшляк, викласти вареники на відстані один від одного. Накрити кришкою і готувати на пару 15 хв.
Готові вареники полити згущеним молоком і посипати какао.
Г. С. Кулик, Київська обл.