Дріжджові вареники

Дріжджові вареники

  • Молоко – 200 мл,
  • борошно – 450 г,
  • сухі дріжджі – 1,5 ч. л.,
  • яйце – 1 шт.,
  • вершкове масло – 20 г,
  • сіль – щіпка,
  • вишня – 400 г,
  • олія,
  • цукор,
  • згущене молоко,
  • какао-порошок.

Молоко підігріти, розчинити у ньому 1 ст. л. цукру і дріжджі. Додати сіль, розтоплене вершкове масло і яйце, добре перемішати. Всипати просіяне борошно, замісити еластичне тісто. Накрити рушником і поставити у тепле місце на пару годин. Потім скачати з нього валик, нарізати на шматочки і розкатати. На кожен шматочок викласти по кілька вишень, посипати цукром, краї защипати. У великій каструлі закип’ятити воду, каструлю обв’язати марлею або встановити змащене маслом сито або друшляк, викласти вареники на відстані один від одного. Накрити кришкою і готувати на пару 15 хв.

Готові вареники полити згущеним молоком і посипати какао.

Г. С. Кулик, Київська обл.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *