Диня – медовий смак райського плоду

Диня

Диня – дуже корисний для організму та улюблений багатьма за відмінні смакові якості продукт.

Диня значною мірою складається з клітковини. Вона потрібна для нормального процесу травлення. Плід сприяє не лише тамуванню спраги, а й голоду – завдяки клітковині.

Калій і магній, що входять до її складу, борються із захворюваннями серця і судин. Вживання соковитого м’якуша перешкоджає розвитку атеросклерозу. Використання дині як перекусу внормує артеріальний тиск. Виведе зайвий холестерин, «очистить» кров.

Диня має глистогінний ефект. 0,5 скл. соку 2-3 рази на день – і очищення від паразитів гарантовано. 

Доведена користь дині при виведенні каменів із нирок. Якщо у вас проблеми з нирками і ви вже втомилися від дороговартісних та хімічних аптечних препаратів, спробуйте цей рецепт.

  • Подрібніть насіння дині у ступці. Поступово влийте туди кип’ячену воду кімнатної температури, при цьому постійно помішуйте ложкою. Потім профільтруйте і пийте. Рекомендується споживати 0,5 скл. цієї суміші до їди, 2-3 рази на день.

Народна медицина визнає цей плід як природний антидепресант: його вживання добре позначається на нервовій системі. Пояснюється цей факт великим умістом у м’якуші плоду серотоніну. Навіть офіційна медицина визнає користь дині при лікуванні психічних розладів.

Ефективна вона і при проблемах зі щитовидною залозою завдяки умісту йоду. Із цієї ж причини стимулює головний мозок, покращує пам’ять.

Допоможе знизити вплив токсинів при лікуванні антибіотиками, одночасно посиливши дію останніх. Наявність вітаміну А підтримує опорно-руховий апарат та послужить засобом профілактики захворювань органів зору.

Корисно споживати не лише плід, а й насіння дині. Ця порада особливо актуальна для чоловіків, що бажають поліпшити потенцію. Щоб істотно зміцнити ослаблену потенцію, рекомендовано вживати до 2 г насіння на день: просто жувати свіжим або з додаванням меду.

А ще диня має сечогінну дію, тому влітку рекомендується влаштовувати очищувальні розвантажувальні дні. Як варіант, 1-3 доби можна «посидіти» на дині. У цьому випадку її рекомендується вживати протягом дня, через рівні проміжки часу.

  • Увага: у раціоні лише диня, загальна кількість м’якоті не повинна перевищувати 1,5 кг на добу. Пити можна мінеральну воду без газу чи ромашковий чай.

У порівнянні з іншими баштанними культурами, диня є лідером за вмістом вітаміну С. Він дозволяє позбутися зайвого холестерину, що, власне, також сприяє зменшенню ваги тіла.

Щоб позбутися пігментних плям та вугрів на шкірі, маски з дині – саме те, що треба. Їх потрібно робити 2-4 рази на тиждень. Рецепт надзвичайно простий:

  • подрібнену м’якоть дині нанести тонким шаром на обличчя, потримати 15 хв. Потім змити прохолодною водою та зволожити шкіру кремом.

Як вибрати диню?

  • Про зрілість дині свідчить її хвостик. У стиглої – він неодмінно має бути товстим.
  • Не повністю дозріла диня має тверду шкірку, а у стиглої вона злегка піддається під час натискання.
  • Диню обов’язково потрібно нюхати. Якщо диня стигла, то аромат у неї дуже сильний.
  • Справді добра диня буде яскраво-жовтого чи помаранчевого кольору.
  • Якщо постукати по стиглій дині, звук буде глухим.
  • Смачна диня обов’язково буде важкою.

«Погляд часу» №33-2019

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *