Джем із калини без кісточок

Джем із калини без кісточок
Джем із калини без кісточок
  • 700 г калини,
  • 500 г цукру,
  • 200 мл води.

Переберіть плоди, відокремте від плодоніжок, видаліть зіпсовані та засохлі ягідки. Щоб вийшов справжній калиновий смак, краще збирати ягоди відразу після перших заморозків. У каструлю з 200 мл води додайте ягоди, доведіть до кипіння і кип’ятіть на середньому вогні протягом 10 хв. Зніміть із вогню й охолодіть до 50 °С.

Ягоди перетріть через марлю. Сироп з’єднайте з цукром і готуйте на маленькому вогні, помішуючи, протягом 30 хв. Коли джем матиме густу консистенцію, розлийте по стерильних банках. Закрийте кришками й охолодіть. Зберігайте у прохолодному місці.

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *