Джем із калини без кісточок
- 700 г калини,
- 500 г цукру,
- 200 мл води.
Переберіть плоди, відокремте від плодоніжок, видаліть зіпсовані та засохлі ягідки. Щоб вийшов справжній калиновий смак, краще збирати ягоди відразу після перших заморозків.
У каструлю з 200 мл води додайте ягоди, доведіть до кипіння і кип’ятіть на середньому вогні протягом 10 хв. Зніміть із вогню й охолодіть до 50 °С.
Ягоди перетріть через марлю. Сироп з’єднайте з цукром і готуйте на маленькому вогні, помішуючи, протягом 30 хв. Коли джем матиме густу консистенцію, розлийте по стерильних банках. Закрийте кришками й охолодіть.
Зберігайте у прохолодному місці.
Сповіщення: Шоколадно-баклажанний джем | Газета "Уют"