Джем з помідорів
Приготувати його неважко, набагато складніше описати смак. Пряний, навіть гострий, солодкувато-кислуватий. Універсальний соус до м’яса, риби, птиці, сиру … Та хіба мало ще до чого! Спробуйте, він незрівнянний.
- 700 г помідорів,
- 1 ст. л. томатної пасти,
- 3 ст. л. яблучного оцту,
- 1 ст. л. солі,
- 1 ч. л. чорного меленого перцю,
- 1 перчик чилі,
- 4 ст. л. цукру,
- 1 ч. л. тим’яну,
- 1 ч. л. орегано.
На помідорах зробіть надрізи, опустіть на 2 хв. в окріп, потім обдайте крижаною водою, зніміть шкірку, м’якоть дрібно наріжте і відправте в каструлю.
Додайте томатну пасту і дрібно нарізаний перець чилі, перемішайте. Доведіть масу до кипіння, зменшіть вогонь. Уваріть без кришки до загустіння (1,5-2 год.).
Додайте сіль, цукор, прянощі, влийте оцет. Варіть хвилин 5-7, потім розлийте по стерильних банках, закатайте.
Після охолодження зберігайте заготовки в прохолодному місці.