Джем з помідорів

Джем з помідорів
Джем з помідорів

Приготувати його неважко, набагато складніше описати смак. Пряний, навіть гострий, солодкувато-кислуватий. Універсальний соус до м’яса, риби, птиці, сиру … Та хіба мало ще до чого! Спробуйте, він незрівнянний.

  • 700 г помідорів,
  • 1 ст. л. томатної пасти,
  • 3 ст. л. яблучного оцту,
  • 1 ст. л. солі,
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю,
  • 1 перчик чилі,
  • 4 ст. л. цукру,
  • 1 ч. л. тим’яну,
  • 1 ч. л. орегано.

На помідорах зробіть надрізи, опустіть на 2 хв. в окріп, потім обдайте крижаною водою, зніміть шкірку, м’якоть дрібно наріжте і відправте в каструлю.

Додайте томатну пасту і дрібно нарізаний перець чилі, перемішайте. Доведіть масу до кипіння, зменшіть вогонь. Уваріть без кришки до загустіння (1,5-2 год.).

Додайте сіль, цукор, прянощі, влийте оцет. Варіть хвилин 5-7, потім розлийте по стерильних банках, закатайте.

Після охолодження зберігайте заготовки в прохолодному місці.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *