Ельзаський пиріг

Ельзаський пиріг

Випічка з яблуками може бути дуже різною: одні варіанти прості й навіть злегка нуднуваті, інші викликають справжнє захоплення. Приголомшливий золотистий крем замість звичної величезної кількості борошняної маси й незвично нарізані яблука підкуповують відразу. Думаєте, це все фантастика? А ви спробуйте приготувати, а після – відірватися!

  • Борошно – 2 скл.,
  • вершкове масло – 100 г,
  • яєчні жовтки – 4 шт.,
  • цукор – 175 г,
  • сіль – 1 дрібка,
  • молоко – 2 ст. л.,
  • яблука – 5 шт.,
  • вершки – 0,5 скл.,
  • ванільний цукор – 5 г.

З’єднайте борошно, вершкове масло, 1 жовток, 3 ст. л. цукру, трохи солі й молоко. Замісіть тісто. Потім обгорніть його плівкою. Поставте в холодильник на 60 хв.
Очищені яблука розріжте на 4 частини, виріжте серцевину. У кожній частині зробіть глибокі надрізи, не доходячи до кінця.
Раскачайте тісто. Викладіть його у форму. Сформуйте бортики. Зробіть кілька проколів виделкою. Зверху викладіть яблука. Випікайте 35 хв. при 200 °С.
Збийте 3 жовтки і 100 г цукру міксером. Додайте ванільний цукор і вершки. Змішайте. Залийте пиріг кремом. Випікайте ще 30 хв. Подавайте холодним.
Готовий пиріг ідеальний. Але щоб зробити його ще кращим, ще смачнішим, посипте корицею або пудрою.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *