Ельзаський пиріг
Випічка з яблуками може бути дуже різною: одні варіанти прості й навіть злегка нуднуваті, інші викликають справжнє захоплення. Приголомшливий золотистий крем замість звичної величезної кількості борошняної маси й незвично нарізані яблука підкуповують відразу. Думаєте, це все фантастика? А ви спробуйте приготувати, а після – відірватися!
- Борошно – 2 скл.,
- вершкове масло – 100 г,
- яєчні жовтки – 4 шт.,
- цукор – 175 г,
- сіль – 1 дрібка,
- молоко – 2 ст. л.,
- яблука – 5 шт.,
- вершки – 0,5 скл.,
- ванільний цукор – 5 г.
З’єднайте борошно, вершкове масло, 1 жовток, 3 ст. л. цукру, трохи солі й молоко. Замісіть тісто. Потім обгорніть його плівкою. Поставте в холодильник на 60 хв.
Очищені яблука розріжте на 4 частини, виріжте серцевину. У кожній частині зробіть глибокі надрізи, не доходячи до кінця.
Раскачайте тісто. Викладіть його у форму. Сформуйте бортики. Зробіть кілька проколів виделкою. Зверху викладіть яблука. Випікайте 35 хв. при 200 °С.
Збийте 3 жовтки і 100 г цукру міксером. Додайте ванільний цукор і вершки. Змішайте. Залийте пиріг кремом. Випікайте ще 30 хв. Подавайте холодним.
Готовий пиріг ідеальний. Але щоб зробити його ще кращим, ще смачнішим, посипте корицею або пудрою.