Фахівці назвали продукти, які сприяють утворенню тромбів

За словами кардіологів, занадто часте вживання у їжу певних продуктів – перш за все, із високим глікемічним індексом – може серйозно підвищувати ймовірність розвитку тромбозу.

Продукти, які сприяють утворенню тромбів

Говорячи про тромбоз, медики мають на увазі процеси утворення згустків крові (тромбів), які здатні закупорювати собою кровоносні судини, включаючи найважливіші артерії організму. Це, у свою чергу, сприяє виникненню серцевих нападів та інсультів.

Продуктами, які здатні провокувати згущення крові і схильність людини до тромбозу фахівці, у першу чергу, називають багаті джерела простих вуглеводів, до яких належать різні солодощі, випічка з білого борошна, цукор. Також кардіологи зазначили, що великі дози цукру часто містять готові соуси, знежирені продукти і напівфабрикати. У людей, які постійно вживають таку їжу, може статися порушення згортанні крові, попередили фахівці.

На другому місці – маргарин. Транс-жири, що входять до його складу, згущують кров, погіршують її прохідність і навантажують клапани судин.

Копчена ковбаса. В даному продукті багато шкідливого холестерину, що збирається на стінках судин. Спочатку з нього утворюються бляшки, які, в свою чергу, стають тромбами.

Небезпечним у сенсі ризику постраждати через тромбоз і його наслідки кардіологи також вважають алкоголь. Фахівці заявили, що «майже усі серцево-судинні катастрофи трапляються на наступний день після прийому алкоголю».

«Уют» №29 -15.07.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *