Фахівці назвали продукти, які сприяють утворенню тромбів
За словами кардіологів, занадто часте вживання у їжу певних продуктів – перш за все, із високим глікемічним індексом – може серйозно підвищувати ймовірність розвитку тромбозу.

Говорячи про тромбоз, медики мають на увазі процеси утворення згустків крові (тромбів), які здатні закупорювати собою кровоносні судини, включаючи найважливіші артерії організму. Це, у свою чергу, сприяє виникненню серцевих нападів та інсультів.
Продуктами, які здатні провокувати згущення крові і схильність людини до тромбозу фахівці, у першу чергу, називають багаті джерела простих вуглеводів, до яких належать різні солодощі, випічка з білого борошна, цукор. Також кардіологи зазначили, що великі дози цукру часто містять готові соуси, знежирені продукти і напівфабрикати. У людей, які постійно вживають таку їжу, може статися порушення згортанні крові, попередили фахівці.
На другому місці – маргарин. Транс-жири, що входять до його складу, згущують кров, погіршують її прохідність і навантажують клапани судин.
Копчена ковбаса. В даному продукті багато шкідливого холестерину, що збирається на стінках судин. Спочатку з нього утворюються бляшки, які, в свою чергу, стають тромбами.
Небезпечним у сенсі ризику постраждати через тромбоз і його наслідки кардіологи також вважають алкоголь. Фахівці заявили, що «майже усі серцево-судинні катастрофи трапляються на наступний день після прийому алкоголю».
«Уют» №29 -15.07.2021