Фантазії вихідного дня

Фантазії вихідного дня

«УЮТ» №25-2019

Салат із полуниці з куркою

Полуниця прекрасно підходить для приготування салатів. Поєднується з усіма видами овочів, зелені, птицею, м’ясом і навіть рибою!

  • Куряче філе – 200 г,
  • полуниця – 150 г,
  • шпинат – 2 пучки,
  • оливкова олія – 2 ст. л.,
  • лимонний сік – 2 ст. л.,
  • мед – 1 ст. л.,
  • діжонська гірчиця – 1 ч. л.,
  • морська сіль – 0,5 ч. л.,
  • петрушка – 0,5 пучка,
  • чорний перець,
  • карі – 0,5 ст. л.
Салат із полуниці з куркою
Салат із полуниці з куркою

Приготуйте заправку. З’єднайте олію, лимонний сік, гірчицю, мед, сіль, перець і подрібнену петрушку. Перемішайте, перелийте в соусник і відправте в холодильник на 15-20 хв.

Куряче філе наріжте поперек волокон, посипте карі, перемішайте й обсмажте до готовності. Остудіть. Великі листя шпинату відкладіть, решту наріжте. Полуницю наріжте великими часточками.

Дно салатника вистеліть великим листям шпинату. Викладіть остиглу курку, залишок шпинату, полуницю. Полийте салат заправкою, перемішайте й негайно подавайте.

Скумбрія в солі

Скумбрія в солі не просто смачна, але й ефектна страва. Уявіть, як ви виносите рибу прямо на деку, а потім при гостях стукаєте ножем по панциру. Хрускіт тріснутого «саркофага» прекрасний, а вивільнений аромат – ще кращий.

  • Скумбрія,
  • лимон – 0,3 шт.,
  • часник – 3 зубки,
  • сіль – 1 кг,
  • петрушка – 10 г,
  • яєчні білки – 2 шт.,
  • вода – 2 ст. л.,
  • суміш перців.
Скумбрія в солі
Скумбрія в солі

Рибу випатрайте і промийте. Полийте лимонним соком і гарненько натріть її сумішшю перців. Начиніть черевце скумбрії петрушкою й часточками часнику. Змішайте сіль із двома білками й водою.

Застеліть деко пергаментом. Розподіліть шар солі. Викладіть зверху рибу і «накрийте» її сольовою шубою. Зверху викладіть шматочки лимона без соку. Запікайте при 160 °С протягом 50-60 хв. За цей час сіль перетвориться в камінь, а риба запечется.

Разбийте панцир із солі тупим кінцем ножа і подавайте. Говорят, що в такому панцирі можна запікати практично будь-який вид риби. Але скумбрія – найкращий із варіантів!

Швидкі пельмені

Пропонуємо вашій увазі цікавий варіант: відкриті пельмені на швидку руку. Ніякого стомлюючого ліплення, потрібно лише вимісити тісто, сформувати кульки й почекати, поки частування приготується. Спробуйте такий небанальний рецепт, результат вам сподобається!

  • Вода – 300 мл,
  • олія – 2 ст. л.,
  • сіль – 0,5 ч. л.,
  • пшеничне борошно – 500 г,
  • свинячий фарш – 450 г,
  • цибуля – 3 шт.,
  • часник – 1 зубок,
  • морквина,
  • томатна паста – 2 ст. л.,
  • цукор,
  • сіль,
  • перець.
Швидкі пельмені
Швидкі пельмені

Борошно просійте в глибокий посуд, додайте сіль, перемішайте, зробіть у центрі поглиблення й улийте 300 мл окропу, перемішайте. Потім улийте олію, замісіть тісто й дайте йому охолонути. Вимісіть тісто до однорідності, накрийте й залиште на 15-20 хв. при кімнатній температурі.

Очистіть і подрібніть 2 цибулини й морквину. Обсмажте овочі в казанку на соняшниковій олії до золотистості.

Помістіть у блендер 1 цибулину і 1 зубок часнику. Додайте отриману масу у фарш, посоліть його, поперчіть і гарненько все перемішайте.

Тісто розділіть на три однакові частини. Одну з них розкачайте в тонкий пласт, за допомогою гострого ножа розріжте його по спіралі. Розкладіть по всій довжині смужки тіста кульки з фаршу, залишивши між ними приблизно 1 см відстані. Тісто між м’ясними кульками защипніть. Акуратно викладіть отримані пельмені на овочеву засмажку. Зробити це буде зручніше, якщо ви розріжете смужки тіста на невеликі частини.

Приготуйте заливку: розведіть 2 ст. л. томатної пасти окропом, усипте сіль і цукор, усе перемішайте. Залийте отриманою рідиною пельмені (вода повинна практично покривати пельмені). Готуйте страву на малому вогні під кришкою протягом 10-15 хв. після закипання.

 

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *