Фантазії вихідного дня

Фантазії вихідного дня
Фантазії вихідного дня

Печінка з сиром

Приготувати делікатес із печінки легко, і для цього не потрібно бути шеф-кухарем. Секрет у сирі. Підійдуть звичайні плавлені сирки – вони дадуть потрібну кремову консистенцію.

  • Яловича печінка – 1,5 кг,
  • цибуля – 3 шт.,
  • плавлений сир – 3 шт.,
  • йогурт – 500 г,
  • кріп – 25 г,
  • вода – 200 мл,
  • часник – 4 зубки,
  • олія,
  • сіль.
Печінка з сиром
Печінка з сиром

Печінку наріжте середніми шматочками. Цибулю – півкільцями й обсмажте до золотистого кольору. Додайте до неї печінку і готуйте на середньому вогні до рум’яної скоринки.

Улийте воду й тушкуйте кілька хвилин. Наріжте сирки на невеликі шматочки й додайте до печінки разом із йогуртом, часником, нарізаним кропом і тушкуйте ще 10 хв. Посоліть страву за смаком і подавайте на стіл гарячою.

 Курка з імбиром

Вам навіть не знадобиться фритюрниця, щоб приготувати соковиті шматочки філе в клярі під імбирним соусом. На окрему увагу заслуговує цибуля-порей, яку в даному випадку не замінити звичайною ріпчастою – не буде того смаку, не кажучи вже про яскравість страви.

  • Куряче філе – 1 кг,
  • цибулина-порей,
  • часник – 5 зубків,
  • соєвий соус – 50 мл,
  • оцет – 50 мл,
  • крохмаль – 50 г,
  • імбир – 4 ст. л.,
  • олія.
 Курка з імбиром
Курка з імбиром

Філе наріжте великими шматками, світлу частину цибулі – півкільцями, зелену – довгими смугами, а імбир натріть на крупній тертці. Дрібно наріжте часник.

Відбийте шматочки курки, не боячись їх порвати, а потім скачайте в рулетики. Це зробить м’ясо ще ніжнішим. Потім покладіть філе в глибокий посуд і замаринуйте в оцті. Тримайте 5-7 хв., потім по черзі обваляйте шматочки в крохмалі.

На розжареній сковороді з олією (її повинно бути багато) обсмажте шматочки курки. Смажте порційно по 2 хв. Викладіть соковиті шматки на паперовий рушник. У цей час займіться імбирним соусом.

У 2 ст. л. олії обсмажте імбир протягом 2 хв. Додайте до нього порей із часником і тримайте на вогні 4 хв., помішуючи до м’якості всіх інгредієнтів.

Улийте соєвий соус. Через хвилинку додайте обсмажену курку, все перемішайте і томіть на вогні ще 3-4 хв.

Кавовий зефір

Скільки потрібно зефірок для щастя? Двох подвійних до чаю буде цілком достатньо, щоб залишитися задоволеним. Зефірки в нашому рецепті виходять ніжного кремового кольору з ненав’язливим кавовим присмаком.

  • Яблуко – 300 г,
  • цукор – 625 г,
  • вода – 160 г,
  • кава – 3 ч. л.,
  • агар-агар – 8 г,
  • яйце, цукрова пудра.
Кавовий зефір
Кавовий зефір

Поставте яблука запікатися на 25 хв. у розігріту до 190-200 °С духовку.

У цей час заваріть міцну каву в зазначеній кількості води. Додайте в теплу каву агар-агар і дайте йому набухнути. Усипте 250 г цукру в яблучне пюре і почекайте, поки він розчиниться. Доведіть агар-агар до кипіння, додайте цукор, що залишився, і уваріть сироп до появи тягучої нитки, що стікає з ложки, але не до утворення карамелі.

У яблучну масу додайте білки і збивайте до утворення стійких піків. Потім поступово влийте, продовжуючи збивати, кавовий сироп.

Використовуйте кондитерський мішок із насадкою (або звичайний пакет) для формування зефірок на пергаментному папері. Залиште їх застигати на 24 години. Зефір повинен бути пружним, але не продавлюватися. Присипте його цукровою пудрою.

 Домашній пісний майонез

Ми пропонуємо корисний варіант домашнього майонезу. Він підійде всім без винятку любителям пікантної заправки навіть у піст, оскільки не містить інгредієнтів тваринного походження і готується на основі корисного льняного борошна.

  • Льняне борошно – 2 ст. л.,
  • олія – 125 мл,
  • вода – 60 мл,
  • лимонний сік – 2 ст. л.,
  • гірчиця – 1,5 ч. л.,
  • сіль, цукор.
 Домашній пісний майонез
Домашній пісний майонез

Усипте в каструлю лляне борошно, залийте водою і поставте на малий вогонь, постійно помішуючи, доведіть суміш до загустіння. Потім зніміть каструлю з вогню і остудіть вміст до кімнатної температури. Посоліть, додайте підсолоджувач і почніть збивати. Поступово вводьте в масу по 1 ст. л. олії. Продовжуйте збивати суміш до однорідності. Потім улийте лимонний сік.

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *