Фантазії вихідного дня

Фантазії вихідного дня
Фантазії вихідного дня

«УЮТ» №15-2019

Курячі котлети з сиром

Вони швидко готуються і виходять неймовірно смачними й ситними. Також ними легко можна замінити будь-який фастфуд або піцу – виходить навіть краще!

  • Куряче філе – 1 кг,
  • твердий сир – 300 г,
  • вершкове масло – 60 г,
  • яйця – 3 шт.,
  • панірувальні сухарі – 150 г,
  • борошно – 100 г,
  • олія – 100 мл,
  • сіль,
  • перець.
Курячі котлети з сиром
Курячі котлети з сиром

Філе пропустіть через м’ясорубку. Додайте спеції, перемішайте і доведіть до однорідного стану.

Розділіть готовий фарш на 12 частин. Твердий сир і вершкове масло розріжте на 12 маленьких шматочків. Змоченими у воді руками із фаршу сформуйте котлети, у середину кожної покладіть масло й сир. Потім кожну котлету обваляйте в борошні, збитих яйцях і в кінці – у панірувальних сухарях.

У сковороді розігрійте олію і обсмажуйте в ній котлети до утворення однорідної золотистої скоринки.

Риба з кабачками

Для того щоб приготувати ідеальну рибу в духовці, досить запам’ятати 2 основних правила: обов’язково запікайте її з овочами і не забудьте приготувати пряний соус.

  • Філе білої риби400 г,
  • кабачок,
  • твердий сир50 г,
  • сметана2 ст. л.,
  • приправа для риби,
  • кріп.
Риба з кабачками
Риба з кабачками

Рибне філе замаринуйте в приправі й залиште на півгодини. Кабачок наріжте тонкими кільцями.

Деко застеліть пергаментним папером, злегка змастіть його  олією і викладіть із нарізаного кабачка кілька «доріжок».

У невеликій ємності змішайте сметану, натертий на дрібній тертці сир і подрібнений кріп. На кабачки викладіть замариноване рибне філе і зверху щедро змастіть його соусом.

Запікайте страву в попередньо розігрітій до 200 °С духовці близько 15-20 хв., поки вона не зарум’яниться. Готову рибу з кабачками можна подавати до столу разом із соусом тартар, картопляним пюре і легким овочевим салатом.

Гомілка індички в рукаві

Гомілка індички в рукаві – королівська страва, яку не соромно поставити на великий святковий стіл. Якщо застілля намічається на завтра, уже сьогодні приступайте до підготовки. М’ясо необхідно замаринувати й потримати в холодильнику як мінімум 5 годин, а краще всю ніч.

  • Індичі гомілки1 кг,
  • мед1 ст. л.,
  • гірчиця1 ст. л.,
  • соєвий соус1 ст. л.,
  • часник2 зубки,
  • розмарин20 г,
  • сіль,
  • перець.
Гомілка індички в рукаві
Гомілка індички в рукаві

Приготуйте маринад: змішайте мед із зернистою гірчицею, додайте соєвий соус і сіль із перцем. Видавіть часник і добре перемішайте суміш.

Промийте й висушіть м’ясо паперовим рушником. Помістіть його в глибоку ємність і густо змастіть маринадом з усіх боків. Оберніть миску харчовою плівкою і приберіть у холодне місце маринуватися. Потім викладіть м’ясо в рукав для запікання, залийте маринадом. Зверху на м’ясо покладіть свіжу гілочку розмарину.

Запікайте приблизно 1,5 години при 180 °С. Розріжте пакет, полийте індичку соками й поверніть у духовку на півгодини. За цей час гомілка зарум’яниться і придбає хрустку скоринку.

Японські моті

Іноді дорогі тістечка й печиво химерної форми з кав’ярні змушують задатися питанням: «А чи зможу я це приготувати?» Особливо якщо це не кокосові кульки, а справжнісінькі моті – японські солодощі ціною в 2 долари за одну-єдину штучку.

  • Рисове борошно300 г,
  • цукрова пудра90 г,
  • крохмаль50 г,
  • вода350 мл,
  • морквяний сік50 мл,
  • сік шпінату50 мл,
  • печиво50 г,
  • курага50 г,
  • арахісова паста50 г,
  • цукор1 ч. л.
Японські моті
Японські моті

В окремих мисках змішайте по 100 г борошна з 30 г цукрової пудри – вийде три однакових основи. Окремо розбавте соки (по 100 мл води до кожної).

Приготуйте начинки. Вони повинні бути напоготові: з тістом потрібно працювати швидко! Наріжте яблука кубиками і припустіть їх із цукром на сковороді, потім змішайте з подрібненим у крихту печивом. Замочену курагу перемеліть у блендері, а арахісову пасту використовуйте вже готовою.

Начніть зі звичайного тіста без соку: одну частину борошна з пудрою розведіть 150 мл води, перемішайте і грійте на водяній бані 10 хв., помішуючи.

Розсипте крохмаль на робочу поверхню. Викладіть 1 ст. л. тіста поверх, щедро присипте тісто крохмалем і акуратно розімніть у тонкий корж. Викладіть близько 1 ст. л. начинки з курагою і швидко загорніть тісто, поки воно не застигло, у мішечок. Потім переверніть мішечок швом униз, злегка притисніть і пошліфуйте зверху. Те ж саме повторіть із морквяним тістом і яблуками з печивом (бажано галетним), зі шпинатним тістом і арахісовою пастою. Моті їдять охолодженими, дайте їм трохи постояти в холодильнику.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *