Фантазії вихідного дня

Фантазії вихідного дня

«УЮТ» №24-2019

Сендвіч із ковбасою

Його ще називають холодний сендвіч, адже, щоб начинка гарненько застигла, форму із закускою потрібно протримати в холодильнику кілька годин.

  • Крекери – 24 шт.,
  • сметана – 400 г,
  • болгарський перець – 0,5 шт.,
  • мариновані огірки – 2 шт.,
  • ковбаса копчена – 70 г,
  • желатин – 30 г,
  • вода – 2 ст. л.,
  • сіль,
  • цукор,
  • перець.
Сендвіч із ковбасою
Сендвіч із ковбасою

Додайте в желатин 2 ст. л. холодної кип’яченої води й відставте в сторону. Потім розчиніть його на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Очистіть болгарський перець, наріжте його, а ковбасу й огірки подрібніть. Залийте сметаною й заправте цукром, сіллю й перцем за смаком. Гарненько все змішайте. З’єднайте овочево-м’ясну масу з желатином. І ще раз добре все перемішайте.

Застеліть дно й боки форми харчовою плівкою. На дно форми викладіть шар крекерів. Залийте їх сметанною заливкою і знову викладіть крекери. Поставте форму із закускою в холодильник до повного застигання начинки. Перед подачею наріжте квадратиками.

Фріттата з рисом і цукіні

Є в італійській кухні шикарний омлет – фріттата. Додавати в нього можна все, що душа забажає: овочі, гриби, зелень у необмеженій кількості й навіть крупи.
Фріттата з рисом – це найкрутіший сніданок. Доповнимо його рум’яним беконом і соковитими цукіні – вийде ще й суперсмачний! Після охолодження відмінно тримає форму, тому можна нарізати на шматочки, скласти в контейнер і взяти із собою на пікнік або на дачу.
Увага: в інгредієнтах зазначено кількість вареного рису! Можливі заміни «гравців»: замість цукіні підійдуть звичайні кабачки, замість пармезану – твердий сир або сулугуні, замість бекону – копчена ковбаса або сосиски.

  • Яйця – 4 шт.,
  • рис – 3 скл.,
  • пармезан – 60 г,
  • бекон – 80 г,
  • цукіні – 1 шт.,
  • вершкове масло – 20 г,
  • сіль,
  • перець.
Фріттата з рисом і цукіні
Фріттата з рисом і цукіні

Яйця збийте в мисці з невеликою кількістю солі й перцю. Додайте суміш до вареного рису, перемішайте. Бекон наріжте невеликими кубиками, злегка підрум’яньте на сухій сковороді. Цукіні наріжте тонкими кружечками або невеликими скибочками. Додайте все до рисової маси, ще раз перемішайте, посоліть і поперчіть.

Форму для запікання щедро змастіть вершковим маслом і викладіть яєчно-рисову суміш. Поставте страву в духовку на 30 хв. при 190 °С.

Помідори з креветками

Помідори, фаршировані креветками – закуска неймовірно смачна й досить проста в приготуванні. Таку подають на святковий стіл, знаючи, що страва підкорить усіх і кожного.

  • Помідори – 8 шт.,
  • креветки – 300 г,
  • яйця – 2 шт.,
  • часник – 2 зубки,
  • петрушка – 0,5 пучка,
  • сіль,
  • перець,
  • майонез.
Помідори з креветками
Помідори з креветками

Помідори розріжте навпіл. Видаліть м’якоть ложкою. Саму м’якоть дрібно наріжте. Зваріть яйця і також дрібно наріжте. Відваріть креветки і промийте їх холодною водою. Наріжте невеликими шматочками, залишивши хвостики для прикраси.

Змішайте помідорну м’якоть, пропущений через прес часник, рубану петрушку, яйця і креветки. Заправте сіллю, перцем і майонезом. Наповніть такою начинкою половинки помідорів і прикрасьте хвостиками креветок.

Малосольний салат

Ну коли, як не влітку, виготовляти різновиди салатів? Малосольний салат із сезонними овочами та зеленню не просто прикрасить, але й освіжить ваше застілля, додасть смаку і яскравості. Особливо радимо спробувати його на додачу до молодої картопельки й шашлику. Відтепер саме цей салат буде у вас асоціюватися з відпочинком на природі!

  • Огірки – 300 г,
  • кабачок – 300 г,
  • помідор – 300 г,
  • часник – 3 зубки,
  • кріп – 1 пучок,
  • сіль.
Малосольний салат
Малосольний салат

Кабачок разом з огірком наріжте великими кубиками, помідори – навпіл. Часник і зелень порубайте ножом. Овочі й петрушку викладіть у харчовмй контейнер (можете використовувати zip-пакет або банку) і додайте 1 ч. л. солі. Щільно закрийте ємність і добре перемішайте. Приберіть у холодильник на 12 годин.

Саме стільки часу на соління необхідно кабачку, тому якщо його використовувати ви не будете – досить і 6 годин. Для ефекту консервованих огірків можете додати в салат трохи цукру й оцту. Щоб зробити овочі пікантними, додайте кінзу і дрібно порубаний гострий перець.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *