Фантазії вихідного дня

«УЮТ» №8-2019

М’ясний хліб у духовці

М’ясний хліб, або Мітлоф, – це ситна м’ясна запіканка в формі батона. В основу входять будь-який м’ясний фарш і любі свіжі овочі, соуси, спеції. За консистенцією готовий м’ясний батон нагадує свіжий чорний хліб, а за смаком – соковиту котлету. Начебто екзотика, а ніби й немає.

  • Фарш – 1,2 кг,
  • капуста пекінська – 200 г,
  • яйце, часник – 3 зубки,
  • імбір – 30 г,
  • вівсяні пластівці – 40 г,
  • соус чилі – 50 г, сіль.
М'ясний хліб у духовці
М’ясний хліб у духовці

У глибоку миску нашинкуйте капусту, дрібним кубиком нарубайте часник та імбир. Додайте м’ясо, вівсяні пластівці, яйце й солодкий соус чилі. Перемішайте й посоліть.

Застеліть деко фольгою й викладіть фарш, сформувавши довгасту буханку. Запікайте при 190 °С приблизно 45-50 хв., до готовності.

Готову м’ясну буханку викладіть на блюдо і дайте охолонути 10-15 хв. Потім можна нарізати й подавати. Деякі господині, яким лінь формувати буханку, поміщають фарш у круглу форму з отвором для випічки кексів. Виходить фігурний м’ясний хліб. Теж красиво.

Салат «Ситий зять»

Цей салат відрізняється не тільки оригінальною назвою, але й непростим складом. У ньому солоні огірки, які прекрасно поєднуються з сиром, грибами і м’ясом. Хто б не сидів за столом (чоловік, діти, батьки чи зять), ситими й задоволеними будуть усі.

  • Куряче стегно – 300 г,
  • яйця – 2 шт.,
  • мариновані гриби – 150 г,
  • огірки солені – 3 шт.,
  • твердий сир – 100 г,
  • майонез – 2 ст. л.,
  • сіль,
  • чорний мелений перець.

Салат «Ситий зять»

Відваріть стегно. Наріжте м’ясо й огірки дрібними шматочками. Додайте крупно нарізані гриби. Зваріть яйця. Очистіть і наріжте шматочками. Додайте до вже підготовлених продуктів.

Натріть сир на дрібній тертці. Тепер з’єднайте всі продукти, заправте спеціями, а також майонезом. Завжди можна приготувати домашній майонез. Вийде не менш смачно, але точно корисно.

 Відривний пиріг із сосисками

Наш сосисковий пиріг бистро готувати й зручно їсти. Це майже як горезвісна сосиска в тісті, тільки швидше й цікавіше!

  • Вершкове масло – 6 ст. л.,
  • часниковий порошок – 1 ч. л.,
  • італійські трави – 1 ч. л.,
  • листкове тісто – 500 г,
  • борошно – 3 ст. л.,
  • молочні сосиски – 500 г,
  • олія – 1 ст. л.,
  • сіль.
 Відривний пиріг із сосисками
Відривний пиріг із сосисками

Сосиски розріжте впоперек навпіл. Тісто розморозьте, на посипаній борошном поверхні розкачайте в пласт, наріжте невеликими прямокутниками за кількістю половинок сосисок.

Розтоплене вершкове масло змішайте з часником, ароматними травами й сіллю. Половиною цієї суміші змастіть шматочки тіста. Половинки сосисок оберніть тістом і розташуйте їх вертикально у формі для випічки, змащену маслом. Постарайтеся, щоб заготовки щільно прилягали один до одного. Якщо діаметр вашої форми занадто великий і залишилося багато вільного місця, по центру встановіть склянку або піалу. Зверху сосиски в тісті змастіть розтопленим маслом. Випікайте 40 хв. при 180 °С. Подавайте гарячими.

Тістечко з фруктами

Читачі часто цікавляться рецептами випічки без яєць і вершкового масла. Адже багатьом, з одного боку, хочеться побалувати себе солоденьким, а з іншого – доводиться підраховувати калорії. Ніжне тісто, крем із ванільним ароматом і улюблені фрукти (можете використовувати будь-які) – приголомшливе поєднання, що дає внаслідок свіжий і неприторний десерт.

  • Яблучне пюре – 280 г,
  • цукор – 120 г,
  • кориця – 1 ч. л.,
  • олія – 100 мл,
  • борошно – 180 г,
  • сода – 0,5 ч. л.,
  • розпушувач – 1 ч. л.,
  • сіль,
  • порошок ванільного пудингу – 2 уп.,
  • мигдальне молоко – 800 мл,
  • ванільний цукор – 80 г,
  • маргарин – 2 ст. л.,
  • ківі – 2-3 шт.,
  • апельсин,
  • кокосова стружка – 50 г.

Яблучне пюре (його можна приготувати із 3 середніх яблук) змішайте з цукром і корицею. Залиште на 5 хв. Додайте олію в пюре, гарненько розмішайте. Потім всипте борошно, змішане з содою, розпушувачем і сіллю. Перемішайте.

Форму змастіть олією й посипте кокосовою стружкою. Перелийте тісто в підготовлену форму і відправте в розігріту до 180 °С духовку. Випікайте приблизно 30 хв.

Коли корж буде готовий, дістаньте його з духовки і дайте охолонути у формі.

Змішайте 2 упаковки пудингу з ванільним цукром і мигдальним молоком. Поставте масу на вогонь і доведіть до загустіння. У кінці готування додайте маргарин, інтенсивно розмішайте. Одержаний крем ще гарячим вилийте на корж. Поверх крему викладіть часточки апельсина й кружечки ківі.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *